Kiertovenytys vartalon etupuolelle

Tämäntyylinen kiertovenytys saattaa olla tuttu joogatunnilta? Joogaliikunnalle tyypillistä on, että ei keskitytä venytyksissä yhteen tiettyyn lihakseen, vaan sen sijaan toiminnallisiin kokonaisuuksiin. Usein nämä toiminnalliset kokonaisuudet ovat toisissaan kiinni olevia lihas-kalvo-jänneketjuja. Tässä artikkelissa ohjeet vartalon etupuolen kiertovenytykseen.

Tämä venytys kohdistuu osaan spiraalilinjaa ja toiminnalliseen etulinjaan, eli eturistiin. Tämä kiertovenytys on hyvä pari edellisen artikkelin toiminnallisen takalinjan venytykselle. Artikkelin lopussa saat yllättävän ja uskomattoman video-ohjeen kehon kiertoliikkeen parantamiseksi. Kokeile ihmeessä sitäkin!

Vartalon etupuolen kiertovenytys kuvina

  • Asetu lattialle koukkuselinmakuulle. Nosta vasen nilkka oikean polven eteen ja avaa kädet vartalon sivulle.

  • Käänny sitten oikealle kyljelle niin, että vasen polvi on lukittuna maahan ja molemmat kädet ovat päällekäin vartalon edessä.

  • Pidä vasen polvi tiiviisti lattiassa. (Käytä oikeaa jalkaa painona säären/pohkeen päällä.) Lähde kiertämään päällimmäistä kättä vieden sitä läheltä lattiaa pään yli toiselle puolelle vartaloa. Anna katseen seurata perässä niin, että koko ranka on kiertyneenä.
  • Käsi voi jäädä joko hivenen yläviistoon, tai tulla vaakatasoon. Voit myös vaihdella käden asentoa pitkin venytystä. Käden ei tarvitse osua lattiaan!

Vartalon etupuolen kierto. Venytys lattialla.

  • Hengittele rentoutellen tässä 1-3 minuuttia. Tunnustele oloa ja vaihda puolta.
  • Voi olla hyvä idea tehdä venytysten jälkeen selkärangan rullausta tai pyöristää selkää lapsen asennossa. Pitkän kiertovenytyksen jälkeen annat rangalle lepohetken ja mahdollisuuden asettua takaisin paikalleen.

Tällä yllättävällä tavalla saat lisättyä kiertoliikettä kehoosi

Miten ihmeessä jalkapohja liittyy vartalon kiertoon? No, lihas-kalvoketjumme kulkevat varpaista päähän. Jos jalkapohjan kalvot ovat jumissa, se heijastuu koko kehoon. Mutta kuinka paljon? Kokeile itse, jos et usko ;).

Muuttuiko vartalosi kiertoliikkuvuus jalkapohjakäsittelyn jälkeen?

Saman vaikutuksen voit havaita myös eteentaivutuksessa. Kokeile istuvilteen kuinka pitkälle kohti suorana olevien jalkojen varpaita yletyt. Tee välissä pallokäsittely ja kokeile uudestaan.

Jos haluat pureutua jumiesi ytimiin, hanki tästä kunnon välineet <3

Muistathan tehdä kaikki kehonhuollon sivuston harjoitukset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Liikkeet ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Tuosta alempaa löytyy facebookin jakopainike, josta ohje on helppo jakaa eteenpäin.

Artikkeli julkaistu 21.12.2016. Päivitetty 16.2.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *