Posted on Jätä kommentti

Leuan venytys (platysma eli iholihas) • Luukku 3

Leuan venytys iholihasta venyttämällä

Leuan venytys kohteena kaulan alueen ihossa kiinni oleva ohut verkkomainen iholihas, platysma.

  • Pidennä niska painamalla takaraivoa käsiä vasten. Pidä yllä pientä suojaavaa jännitystä niskan takaosassa, kun teet leuan venytyksen loput vaiheet.

iholihaksen ja leuan venytys - pidennä niska

  • Vedä käsillä solisluiden yläpuolelta ihoa alas.

leuan venytys / iholihas solisluulta kaulalle

  • Työnnä leukaa ylös ja eteen kallistaen kevyesti päätä taakse.

leuan venytys kohteena iholihas eli platysma

  • Hengitä ulos rauhoittavasti huokaillen. Syventääksesi venytystä nieleskele tai haukottele.

Tämä leuan venytys on todella hyödyllinen äänityöläisille

kuten opettajille, laulajille, papeille, liikunnanohjaajille jne. Siitä hyötyvät kaikki muutkin. Haluaisitko käydä maksuttoman 5 oppitunnin verkkokurssin, jossa keskitytään äänentuottoon vaikuttavien lihasten vapauttamiseen ja kerrotaan siitä, miten keho, tunteet ja äänenkäyttö liittyvät toisiinsa? Kurssi on laadittu yhdessä kollegani Liisi Petterssonin kanssa. Klikkaa tästä lisätietoihin tai ilmoittaudu syöttämällä tietosi lomakkeelle.

Jos kärsit purentaongelmista tai hampaiden narskuttelusta,

ota tämä venytys testiin iltaisin ennen nukkumaan menoa. Rentouta tietoisesti leuan aluetta pitäen hampaat erillään toisitaan. Hampaat saisi olla yhdessä vain syötäessä. Jos kaipaat lisää vinkkejä purentalihasten ja leuan alueen rentouttamiseen, lue tämä artikkeli tai tule mukaan Purentalihakset rennoksi -facebook-ryhmään

Ilmeistä pelästyminen, raivo ja halveksunta aktivoivat iholihasta. Kehomme kokee ja ilmaisee tunteita, vaikka rationaalinen minä ei olisi niistä tietoinen. Mikäli tällä alueella on jännityksiä, mieti voitko päästää niistä irti löytämällä tunneyhteyden. Jos saat kiinni tunteesta, ei tarvitse analysoida. Voit vain päästää tunteesta irti, jos se ei ole sillä hetkellä tarpeellinen.

Mitä ajatuksia tunteiden ja lihaskireyksien yhteys herättää?

Kommentoi joko tähän kysymykseen tai vapaasti sen mukaan, mitä ajatuksia tästä venytyskokemuksesta tuli mieleen! Tästä voit ladata maksuttoman tulostettavan e-kirjan, mihin on koottu näitä samoja niska-hartiaseudun syvävenytyksiä kuvallisin ohjein.

Ps. Muistathan tehdä kaikki venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Kehonhuollon joulukalenterin venytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Tuosta vähän alempaa löytyy nappi, josta on helppo jakaa nämä ohjeet eteenpäin. Kun sisältöäni jaetaan, tiedän, että sitä kaivataan jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *