Leuan venytys (platysma eli iholihas)

Leuan venytys, kohteena kaulan alueen ihossa kiinni oleva ohut verkkomainen iholihas, platysma.

  • Pidennä niska painamalla takaraivoa käsiä vasten. Pidä yllä pientä suojaavaa jännitystä niskan takaosassa, kun teet leuan venytyksen loput vaiheet.

iholihaksen ja leuan venytyksessä pidennä niska ensin

  • Vedä käsillä solisluiden yläpuolelta ihoa alas.

leuan venytys / iholihas solisluulta kaulalle

  • Työnnä leukaa ylös ja eteen kallistaen kevyesti päätä taakse.

  • Hengitä ulos rauhoittavasti huokaillen. Syventääksesi venytystä nieleskele tai haukottele.

Tämä leuan venytys on todella hyödyllinen, jos sinulla on leuan ja kasvojen alueella jännityksiä

Jos kärsit purentaongelmista tai hampaiden narskuttelusta, ota leuan venytys testiin iltaisin ennen nukkumaan menoa. Rentouta tietoisesti leuan aluetta pitäen hampaat erillään toisitaan. Hampaat saisi olla yhdessä vain syötäessä. Jos kaipaat lisää vinkkejä purentalihasten ja leuan alueen rentouttamiseen, lue tämä artikkeli tai tule mukaan Purentalihakset rennoksi -facebook-ryhmään

Ilmeistä pelästyminen, raivo ja halveksunta aktivoivat leuan alla  ja kaulalla sijaitsevaa ohutta iholihasta. Kehomme kokee ja ilmaisee tunteita, vaikka rationaalinen minä ei olisi niistä tietoinen. Mikäli tällä alueella on jännityksiä, mieti voitko päästää niistä irti löytämällä tunneyhteyden. Jos saat kiinni tunteesta, ei tarvitse analysoida. Voit vain päästää tunteesta irti, jos se ei ole sillä hetkellä tarpeellinen.

Katso myös video, jossa on ohjeet leuan rentoutukseen gua sha -kammalla

Purentalihasvaivat ovat yhä yleisempiä tai sitten vaan tietoisuus purennan vaikutuksesta koko kehon hyvinvointiin on kasvanut! Tässä sinulle ohje, miten voit itse helpottaa kasvojen alueen jumeja. Näitä liikkeitä voit tehdä päivittäin, kun muistat välttää ulkonevia luomia ja ettet satuta itseäsi liian kovalla kipua tuottavalla voimalla. ♥ Katso videon ohje ja kokeile.

Tilaa tästä faskiakampa ja aloita omatoiminen leuan vapautus!

Haluaisitko oppia tämän ja muita syvävenytyksiä perusteellisemmin?

Olen laatinut videovalmennuksen, jossa käydään läpi kaikkiaan 23 syvävenytystä, ja joka pitää sisällään eripituisia valmiita venyttelyohjelmia. Lue tästä lisää ja tule mukaan!

Nähdäänkö syvävenyttelyn -verkkokurssilla?

Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu tästä

Ps. Muistathan tehdä kaikki venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioittaen. Syvävenytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä “valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Tuosta vähän alempaa löytyy nappi, josta on helppo jakaa nämä ohjeet eteenpäin. Kun sisältöäni jaetaan, tiedän, että sitä kaivataan jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *