Lavan yläosan venytys + ohjevideo

Jos olet istumatyöntekijä, nouse seisomaan kun teet lavan yläosan venytystä, jotta saat vaihtelua istumiselle.

 • Laske hartia alas (Ajattele laskevasi lapaluuta alaspäin.) ja pidä se alhaalla koko venytyksen ajan. Tuo oikea kyynärpää rinnan eteenhartiavenytys
 • Koukkaa vasemmalla kädellä oikean olkavarren ali. Vedä olkavartta lähemmäs vartaloa ja poispäin olkapäästä. Pidä edelleen hartia ja lapaluu alhaalla.
  hartiavenytys3
 • Kokeile halutessasi nostaa käsiä ylemmäs tai alemmas löytääksesi parhaan kohdan.hartiavenytys2
 • Pysy venytyksessä 1-2 minuuttia ja toista vasemmalle puolelle.
 • Muista hellittävä hengitys. Älä väännä väkisin vaan kunnioita kireyksiäsi. Ne ovat kehon viesti siitä, että joku kohta on jäänyt liian vähälle huomiolle ja on ylirasittunut. Kuuntele siis kireyttä kunnioittavasti ja suostuttele hellästi kehoa vapautumaan ja pehmenemään.

Katso tästä video-ohje lavan yläosan venytykseen

Miltä lavan yläosan venytysoje tuntui?

Haluaisitko video-ohjeet myös muihin syvävenytyksiin? Olen laatinut videovalmennuksen, jossa käydään läpi kaikkiaan 23 syvävenytystä. Kurkista tästä kurssialustalle ja tule mukaan!

Jos pidit lavan yläosan venytyksestä, pistä se jakoon kaverille

Tuosta vähän alempaa löytyy jakonappi, josta on helppo jakaa nämä ohjeet somessa ystäville, jotka kaipaisivat tällaisia ohjeita. Kun maksutonta sisältöäni jaetaan, muistan, että sitä kaivataan jatkossakin.

PS. Muistathan tehdä kaikki venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Syvävenytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä “valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Artikkeli julkaistu 1.12.2016. Päivitetty 3.2.2019

8 ajatusta kohteelle “Lavan yläosan venytys + ohjevideo

 1. Pääsin oikeastaan vasta nyt lukemaan näitä venytysohjeita, olen ollut paljon poissa tietokoneen ääreltä (ja kännykästä ohjeita on tosi hankala lukea, varsinkin kun pohja on musta ja teksti punaista; en ole vielä keksinyt miten saisin värit normaaleiksi, vaalealla pohjalla mustat tekstit). Mutta nyt aloitin hartianvenytyksistä. Tuntui hyvältä. Mutta millainen se triggerpallo on, mistä sellaisia voi hankkia?

  1. Hei Hilkka! Kiitos kommentistasi. Tämä venytys tuntuu kyllä itsellänikin aina tosi hyvältä :). Triggerpallo on kova ja luistamaton pallo, joka uppoa syvälle lihakseen, ja pysyy hyvin paikoillaan seinää vasten. Tässä linkki verkkokauppaani, josta voi tilata pallon ilman toimituskuluja: https://mbody.info/tuote-osasto/triggerpallo-tuplapallo-gua-sha-kampa/

   Mukavaa talven jatkoa sinulle ja antoisia hetkiä kehonhuollon parissa <3.

 2. Hei!
  Venytykset on mahtavia ja olen niitä tehnyt innolla.
  Minulla on melkoinen “huolikyhmy ” niskassa ja mietinkin onko näistä venytysliikkeistä joku, joka erityisesti pienentäisi kyhmyä?
  Iloista Pääsiäistä
  Maarit

  1. Huolikyhmyyn auttaa varmasti tämä Alexander-tekniikan perusharjoitus: http://vintti.yle.fi/yle.fi/muuttujat/index/special/3/index.html
   Rintarangan liikkuvuuteen kannattaa myös panostaa ?

 3. Kiitos ?. Noi pallot olis kätevät vaikka onnistui tennispallollakin.

  1. Hienoa, että testasit ??. Tennispallolla pääsee alkuun, ja sitten kun haluat jämäkämmän ja syvemmälle ulottuvan vaikutuksen, nämä kovat pallot ovat ?

 4. Tarpeeseen tuli.

  1. Jes! Sitten vaan tätä venytystä lisää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *