Posted on Jätä kommentti

Miten syvävenyttellään? Lue ja katso videolta ohjeet!

näin noudatat syvävenyttelyn ohjeita

Syvävenytystekniikka poikkeaa perinteisestä venyttelystä monellakin tapaa, joten tässä artikkelissa syvävenyttelyyn ohjeita. Kun annetaan syvävenyttelyyn ohjeita, ensimmäisenä pitäisi venytys -sana laittaa romukoppaan. Parempia sanoja olisivat esimerkiksi vapautus, rentoutus, pidennys, laajennus tai pehmennys. Syvävenytyksessä ollaan kohdealueesta riippuen yleensä vähintään 1 minuutti useasti huomattavasti pidempäänkin. Venytyksiä yhdelle lihakselle voi tehdä maksimissaan 2 kertaa viikon aikana.

Syvävenyttely on loistava tapa rentoutua. Venytyksessä ollessa hyödynnetään pidennettyä, huokaavaa ja hellittävää uloshengitystä ja uloshengityksen jälkeistä taukoa. Stressitilanteessa aktivoituvan sympaattisen hermoston vastapari, kehon rauhoittamisesta vastaava parasympaattinen hermosto, aktivoituu uloshengityksellä ja sen jälkeisellä viiveellä. Silloin keho on rennoimmillaan.

Kun kokeilet, miten paljon tämä helppo hengitystekniikka vaikuttaa venytykseen, yllätyt! Voit testata, kuinka pitkään kehollesi on luontevaa pitää levollista taukoa ennen kuin keho itse aloittaa sisäänhengityksen. Huomaat että venytettävä alue rentoutuu tämän tauon aikana todella paljon helpommin.

noudata aina syvävenyttelyn ohjeitaVenytyksen jälkeen hermosto ei ole vielä tottunut uuteen asentoon, joten ota sen jälkeen hetki rauhallisesti samaan tapaan kuin hierojalla käynnin jälkeen. Tee venytykset mielummin liian varovaisesti kuin runnomalla. Keho, kuten mielikin, vastustaa kaikkia muutoksia ja pyrkii takaisin tuttuun ja turvalliseen. Ohjaamillani syvävenyttelytunneilla pidetään kunkin venytyksen jälkeen lyhyt kehonkuunteluhetki, jonka aikana tullaan tietoiseksi muutoksista.

Älä tee venytyksiä ollessasi kuumeessa, tai jos muusta syystä epäilet sopiiko venytys sinulle. Jos olet epävarma, voitko tehdä venytystä, kysy ensin fysioterapeutiltasi tai lääkäriltäsi. Tunneilla ja workshopeissa huomioin erilaiset rajoitteet ja annan vaihtoehtoisia venytysasentoja, jotta kaikille löytyy sopiva tapa. Syvävenyttely, ohjeita noudattaen, sopii lähestulkoon kaikille!

Katso videolta rintalihaksen syvävenytykseen ohje

Jos et vielä lukenut edellistä artikkelia siitä, mitä syvävenyttely on ja mitä sillä saavutetaan, lue se tästä! Artikkelissa näet myös, miltä Niinan ja Paulan hartiat näyttävät venytyksen jälkeen.

Haluatko maksuttomia ohjeita syvävenyttelyyn?

Lähde mukaan tiistaina 5.2. alkavaan uudistettuun 8 viikon syvävenytyshaasteeseen, jossa saat viikoittain:

    • 3 kuvallista venytysohjetta kunkin viikon syvävenytysluukuissa
    • Videoita joilla näytän erilaisia tekniikoita esimerkiksi kehonhuollon apuvälineiden käyttöön
   • Lisätietoja venytettävistä lihasryhmistä +lisävinkkejä ja inspiraatiota

Syötä lomakkeelle s-postisi ja klikkaa pian saapuvaa vahvistusviestiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *