Miten syvävenyttellään? Lue ja katso videolta ohjeet!

näin noudatat syvävenyttelyn ohjeita

Syvävenytystekniikka poikkeaa perinteisestä venyttelystä monellakin tapaa, joten tässä artikkelissa syvävenyttelyyn ohjeita. Kun annetaan syvävenyttelyyn ohjeita, ensimmäisenä pitäisi venytys -sana laittaa romukoppaan. Parempia sanoja olisivat esimerkiksi vapautus, rentoutus, pidennys, laajennus tai pehmennys. Syvävenytyksessä ollaan kohdealueesta riippuen yleensä vähintään 1 minuutti useasti huomattavasti pidempäänkin. Venytyksiä yhdelle lihakselle voi tehdä maksimissaan 2 kertaa viikon aikana.

Syvävenyttely on loistava tapa rentoutua. Venytyksessä ollessa hyödynnetään pidennettyä, huokaavaa ja hellittävää uloshengitystä ja uloshengityksen jälkeistä taukoa. Stressitilanteessa aktivoituvan sympaattisen hermoston vastapari, kehon rauhoittamisesta vastaava parasympaattinen hermosto, aktivoituu uloshengityksellä ja sen jälkeisellä viiveellä. Silloin keho on rennoimmillaan.

Kun kokeilet, miten paljon tämä helppo hengitystekniikka vaikuttaa venytykseen, yllätyt! Voit testata, kuinka pitkään kehollesi on luontevaa pitää levollista taukoa ennen kuin keho itse aloittaa sisäänhengityksen. Huomaat että venytettävä alue rentoutuu tämän tauon aikana todella paljon helpommin.

noudata aina syvävenyttelyn ohjeitaVenytyksen jälkeen hermosto ei ole vielä tottunut uuteen asentoon, joten ota sen jälkeen hetki rauhallisesti samaan tapaan kuin hierojalla käynnin jälkeen. Tee venytykset mielummin liian varovaisesti kuin runnomalla. Keho, kuten mielikin, vastustaa kaikkia muutoksia ja pyrkii takaisin tuttuun ja turvalliseen. Ohjaamillani syvävenyttelytunneilla pidetään kunkin venytyksen jälkeen lyhyt kehonkuunteluhetki, jonka aikana tullaan tietoiseksi muutoksista.

Älä tee venytyksiä ollessasi kuumeessa, tai jos muusta syystä epäilet sopiiko venytys sinulle. Jos olet epävarma, voitko tehdä venytystä, kysy ensin fysioterapeutiltasi tai lääkäriltäsi. Livetunneilla ja workshopeissa huomioin erilaiset rajoitteet ja annan vaihtoehtoisia venytysasentoja, jotta kaikille löytyy sopiva tapa. Syvävenyttely, ohjeita noudattaen, sopii lähestulkoon kaikille!

Katso videolta ohje takareisien syvävenytykseen

Alla olevaa venytystä voit soveltaa myös tuolin tai penkin reunalta tehtäväksi.

Haluatko oppia rentouttamaan ja vapauttamaan ryhtiäsi?

Syvävenytysvalmennus on nyt auki videomuodossa ja ilmoittautuminen on helppoa! Kurssialustan käyttäminen onnistuu kaikilla laitteilla. Osallistujat ovat saaneet hyviä tuloksia ja innostuneet kehonhuollosta uudella tasolla. Sinäkin pystyt saamaan samat tulokset!

Jos haluat viimeinkin innostua ja onnistua kireyksien karkotuksessa, tule mukaan kurssille!

Syvävenyttely ohjeet Sisko

”Itselleni on helpompi seurata kuvallista ohjausta verrattuna pelkkään tekstipohjaiseen ohjaukseen. Olen liikunnan suurkuluttaja, nyt on yhdessä paketissa kaiken kattava venyttelyopas! Olen todella tyytyväinen siihen että satuin näkemään tämän tarjouksen ja tartuin siihen! Iso kiitos ❤ ” -Airi

”Videoilta näkee, miten kannattaa tehdä venyttelyt. Ei koko ajan tarvitse ohjeita lukee eikä tarvitse kelloa seurata, miten kauan ollaan venytysasennossa. Innostuin venyttelemään säännöllisemmin. -Marjatta

”Pienillä asioilla voi parantaa ja kohentaa kehoaan. Kiitos, parasta on kun voi nähdä miten liikkeet tehdään. Sanotaan että aina voi parantaa mutta tähän on vaikea lisätä mitään.” -Maarit Lindfors

Lue lisää ja ilmoittaudu nyt

Lue myös:

Oletko tottunut olemaan jumissa? Näin voit oppia arvostamaan kehoasi enemmän

Mitä syvävenyttely on ja mitä voit sillä saavuttaa? Artikkelista näet, miltä Niinan ja Paulan hartiat näyttävät syvävenytyksen jälkeen.

Artikkeli julkaistu 4/2018. Muokattu 30.3.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *