Käsien venytys + lisää liikkuvuutta olkapäähän

käsien venytys seisten

Käsien venytys on aivan liian aliarvostettua. Nyt tehdään siihen muutos!

Kädet ovat kovilla pitkin päivää. Esim. älylaitteiden näpräys, puhelimeen puhuminen ja päätetyö rasittaa käsiä. Käden takaketju jatkuu sormista aina lapaan, hartiaan ja niskaan saakka. Etuketju puolestaan rintalihaksesta sormiin. Niska-hartiajännitysten alkuperä saattaa hyvinkin olla ketjun alkupäässä! Tässä luukussa käsien venytys kyynärvarren alueelta.

Mukana bonusvideot triggerpallon käytöstä olkapään liikelaajuuden parantamisessa ja gua sha -kamman käytöstä käsivarsien vapauttamiseen. Kun hoidetaan eteenpäin kääntyneitä olkapäitä, ei pidä tyytyä pelkkään rintalihasvenytykseen. On tärkeää myös vapauttaa hauista ja käsien etuketjua kokonaisuutena. Ensin ohjeet käsien venytykseen ja sitten omatoimiohjeet faskiakäsittelyyn!

Käsien venytys – kuvat ja ohjeet

  • Nosta oikea käsi eteen. Tartu vasemmalla kädellä oikean kämmenselän takaa taittaen kämmentä lähemmäs käsivartta. Ojenna kyynärtaivetta ja työnnä rannetta eteenpäin.

Kyynärvarsi venytys

  • Vaihtele käden korkeutta mieltymyksiesi mukaan. Nostamalla kättä ylöspäin venyminen tuntuu lähempänä rannetta.

kyynarvarsi venytys käsi ylhäällä

  • laskemalla kättä alaspäin tuntuu venytys lähempänä kyynärpäätä. Kun olet venyttänyt oikean käden, toista sama vasemmalle kädelle.

kyynarvarsi-venytys

  •  Pysy venytyksessä 1-2 minuttia ja toista toiselle kädelle. Jos haluat, venytä myös kyynärvarren toiselta puolelta tarttumalla sormista kiinni ja taittaen kämmentä toiseen suuntaan. Kokemukseni mukaan venytyksen ensimmäinen puoli on ainakin päätetyötä tekevillä ja soittajilla se, joka vaatii enemmän huoltoa.

Kyynärvarren venytyksen kääntöpuoli

Olkapään liikkuvuutta voi lisätä gua sha -kammalla ja triggerpallolla. Katso video!

1. Liikuttele ensin ihoa ja sen sisäpinnassa kiinni olevaa pintafasciaa, jotta fasciakerrosten väliin tulee lisää tilaa ja nesteytystä. Nappaa pallolla tai kammalla ihosta kiinni ja käytä vain kevyttä painetta. Pintaverenkierto ja lymfakierto paranee. Hermopäätteet saavat mukavamman oltavat.

Triggerpallo, jumipallo, faskiapallo, gua sha kampa, Gua sha krapa tai faskiakampa sekä tuplapallo2. Aseta sitten pallo seinän ja olkavarren väliin. Kierrä kämmentä niin, että peukalo kiertyy taakse vuoroin etukautta ja takakautta. Pallo pysyy paikallaan ja lukitsee kudokset alleen niin, että ne joutuvat venymään eri tavalla, kuin yleensä. Lopuksi voit kokeilla vapaata hierontaa. Älä satuta itseäsi ja lisää siten kireyttä entisestään, vaan pyri sen sijaan rentouttamaan käsiteltävää aluetta.

3. Kokeile lisäksi painella kyynärvarressa olevia mahdollisia triggerpisteitä gua sha-kamman kärjellä tai pallolla pöytää tai seinää vasten. Voit halutessasi käyttää käsivarsien rentouttamiseen ja huoltamiseen myös foam rolleria. Kierrä tällöin kämmen ylöspäin ja rullaa ranteesta kohti kyynärpäätä tai pysähdy aktiivisen triggerpisteen kohdalle hengittelemään.

Joko olet kokeillut triggerpalloa tai kampaa? Tilaa tästä hyvälaatuiset kehonhuollon välineet kotiin:

Muistathan tehdä kaikki liikkeet varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Nämä ohjeet ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Jos joku ystävistäsi puhuu paljon puhelimessa tai tekee päätetyötä, vinkkaa ihmeessä hänelle tästä artikkelista! Tuosta alempaa löytyy jakonappi somekanaviin <3.

Artikkeli julkaistu 6.12.2016. Päivitetty 12.2.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *