Leveän selkälihaksen venytys + video-ohje faskiahuoltoon

Leveän selkälihaksen venytys seisten

Leveä selkälihas on selän suurin pinnallinen lihas. MUTTA se on oikeastaan käsilihas. Latissimus dorsi kiinnittyy ristiluuhun, suoliluuhun, selkärangan poikkihaarakkeisiin sekä olkaluuhun. Katso Hieronta Markun havainnollinen kuva. Leveän selkälihaksen venytys voidaan tehdä mm. näillä kahdella tavalla. Alempaa löydät myös video-ohjeen leveän selkälihaksen rullaukseen.

Leveän selkälihaksen venytys seisten

 • Nosta oikea käsi ylös. Vedä napaa sisään tai mielestäni parempi ilmaus, sisäelimiä kohti rankaa 😉 ja käännä häntää koipien väliin.

 • Tartu vasemmalla kädellä oikeasta kädestä ja vedä sivulle. Nosta edelleen napaa ylös ja vedä sisäelimiä lähemmäs rankaa.

selän venytys

 • Pyöristä lapojen väliä. Anna katseen ja vartalon kiertyä kohti vasenta jalkaa.

Leveän selkälihaksen venytys seisten

 • Jää venytykseen huokaillen rentouttamaan selkää 1-3 minuutiksi.
 • Ennen kuin vaihdat toiseen puoleen, tunnustele kehon asennon muutosta seisten.

Leveän selkälihaksen venytys roikkumalla ovenkarmista tai tolpasta

 • Tartu oikealla kädellä tolpan tai ovenkarmin reunalta kiinni ikään kuin roikottaisit vartaloa ja oikeaa kankkualatissimus dorsi venytys
 • Kierrä katsetta ja ylävartaloa kohti kainaloa.Leveän selkälihaksen venytys roikkumalla ovenkarmista
 • Pyöristä lapojen väliä ja keskiselkää nostamalla sisäelimiä ylös kohti rankaa. Tunne, miten kankku laskee alemmas sitä mukaan, kun selkä antaa periksi.latissimus dorsi venytys
 • Jää venytykseen huokaillen rentouttamaan selkää 1-3 minuutiksi.
 • Ennen kuin vaihdat toiseen puoleen, tunnustele kehon asennon muutosta seisten.

Käsiesi juuret ova selässä – leveässä selkälihaksessa – lataa maksuton Asahi-tunti

Leveä selkälihas on osa yläraajojen lihaskalvoketjuja. Yläraajojen faskiaketjut alkavat sormista jatkuen käsivarren lihasten kautta rintalihakseen ja päännyökkääjälihaksiin (pinnallinen etuketju) ja leveään selkälihakseen sekä niskaan (takaketju).

Hengityksen tahtiin tehtävä dynaaminen venyttely ja pumppaava virtaava liike elvyttää lihaskalvoketjujen liikeratoja. Tällaisia liikkeitä löytyy paljon kiinalaisista perinteisistä terveysliikuntalajeista, kuten taiji ja qikong. Viime vuosien hittilaji, suomalainen Asahi tarjoaa samat hyödyt!

Asahi on matalan kynnyksen liikuntamuoto joka nojaa länsimaiseen lääketieteeseen. Sen liikkeet pohjaavat kiinalaiseen terveysliikuntaperinteeseen, mutta Asahista on riisuttu pois idän filosofia.

Jäljelle jää lempeästi kehon faskioita huoltava ja kehoa ja mieltä elvyttävä liike. Asahi opettaa ergonomisia liikeratoja ja parantaa ryhtiä samalla, kun koko kehon läpi kulkeva pumppaava ja kiertävä liike poistaa tehokkaasti kuona-aineita ja auttaa soluaineenvaihduntaa.

Tällä videolla opit, kuinka voit vapauttaa leveää selkälihasta ja sen alla sijaitsevaa sahalihasta

Pro-vinkki: Kokeile samaa leveän selkälihaksen käsittelyä seinää vasten!

Olisin kovin kiitollinen, jos voit auttaa jakamalla tämän leveän selkälihaksen venytysohjeen

Nämä ohjeet ovat lahjani sinulle, joka haluat hoitaa kehoasi. Tällä sivustolla olensiirtänyt sähköiseen muotoon sitä tietoa, mitä olen viimeiset kymmenen vuotta opettanut ja ohjannut tunneilla. Uskon vahvasti näiden venytysten rentouttavaan voimaan ja toivon, että mahdollisimman moni löytäisi näistä apua mahdollisesti pidempäänkin vaivanneisiin kireyksiin.

Voimme vaikuttaa todella paljon omaan oloomme. Vaikka vaiva olisi kroonistunut, voimme lievittää ongelmaa ja pitkäjänteisellä työskentelyllä jopa päästä siitä yli.

Artikkelissa esittelemäni syvävenytys on yksi tapa ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistasi ja alkaa vaikuttamaan kehosi olotilaan. Muita loistavia keinoja ovat Asahi health -terveysliikunta sekä tukilihasten vahvistus. Ai niin, kuulisin mielelläni, mikä on ollut sivuston aiemmin tekemistäsi venytyksistä suosikkisi? Jätä artikkeliin kommentti, niin saadaan vertailua <3.

Jatketaan syvävenytyksiä seuraavassa artikkelissa! Ohjeen voit jakaa alempaa löytyvästä facebook-painikkeesta.

Artikkeli julkaistu 19.12.2016. Päivitetty 6.6.2021.

7 ajatusta kohteelle “Leveän selkälihaksen venytys + video-ohje faskiahuoltoon

 1. Piriformiksen venytys on ollut näistä kaikista suosikkini 🙂

  1. Kiva kuulla! Tuohon venytykseen tulee muuten eniten väkeä myös hakukoneiden kautta :D.

 2. Olen tehnyt joulukalenterin venytyksiä nyt vapaapäivinä aina muutaman venytyksen kerallaan. Ohjeet ovat loistavia ja tunnen jo omaa kroppaani paljon paremmin. Yllätyksiä on löytnyt melkoisesti.
  Tällä hetkellä suurin huoleni on, että ethän vaan kadota näitä ohjeita minnekään. Olisi hienoa jos voisin kerta toisensa jälkeen etsiä samat ohjeet.

  Kiitos hienosta ohjeistuksesta!

  1. Kiitos Pirjo!
   Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että luukut ovat tuoneet sinulle iloa ja valaisseet kehosi toimintaa <3. Tarkoitus on pitää ne esillä myöhemminkin!

 3. Minun suosikkini on piriformiksen sekä pakaralihaksen venytys.Saan paremman venytyksen kun tekee seinää vasten .Etureiden venytys siinä mielessä kun on älyttömän kireenä,tulee tehtyä ohjeen mukaan.Kiitos hienosta ohjauksesta.

 4. Aivan super iso kiitos ohjeesta leveän selkälihaksen venytykseen. Olen kipeän selkäni kanssa tehnyt kaikki mahdolliset venytykset useita kertoja päivässä mutta tätä lihasta en ollut koskaan venyttänyt ja tällä tavalla. On kuin uudesti syntynyt olo

  1. Ihanaa, kun otit aikaa kertoaksesi! Varmasti inspiroi myös muita, kun jaat tuloksen <3. Mukava kuulla, että sait apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *