Leveän selkälihaksen venytys +rullausvideo

Leveän selkälihaksen venytys seisten

Leveä selkälihas on selän suurin pinnallinen lihas. MUTTA se on oikeastaan käsilihas. Latissimus dorsi kiinnittyy ristiluuhun, suoliluuhun, selkärangan poikkihaarakkeisiin sekä olkaluuhun. Katso Hieronta Markun havainnollinen kuva. Leveän selkälihaksen venytys voidaan tehdä mm. näillä kahdella tavalla. Alempaa löydät myös video-ohjeen leveän selkälihaksen rullaukseen.

Leveän selkälihaksen venytys seisten

 • Nosta oikea käsi ylös. Vedä napaa sisään tai mielestäni parempi ilmaus, sisäelimiä kohti rankaa 😉 ja käännä häntää koipien väliin.

 • Tartu vasemmalla kädellä oikeasta kädestä ja vedä sivulle. Nosta edelleen napaa ylös ja vedä sisäelimiä lähemmäs rankaa.

selän venytys

 • Pyöristä lapojen väliä. Anna katseen ja vartalon kiertyä kohti vasenta jalkaa.

Leveän selkälihaksen venytys seisten

 • Jää venytykseen huokaillen rentouttamaan selkää 1-3 minuutiksi.
 • Ennen kuin vaihdat toiseen puoleen, tunnustele kehon asennon muutosta seisten.

Leveän selkälihaksen venytys roikkumalla ovenkarmista tai tolpasta

 • Tartu oikealla kädellä tolpan tai ovenkarmin reunalta kiinni ikään kuin roikottaisit vartaloa ja oikeaa kankkualatissimus dorsi venytys
 • Kierrä katsetta ja ylävartaloa kohti kainaloa.Leveän selkälihaksen venytys roikkumalla ovenkarmista
 • Pyöristä lapojen väliä ja keskiselkää nostamalla sisäelimiä ylös kohti rankaa. Tunne, miten kankku laskee alemmas sitä mukaan, kun selkä antaa periksi.latissimus dorsi venytys
 • Jää venytykseen huokaillen rentouttamaan selkää 1-3 minuutiksi.
 • Ennen kuin vaihdat toiseen puoleen, tunnustele kehon asennon muutosta seisten.

Olisin kovin kiitollinen, jos voit auttaa jakamalla näitä venytysohjeita ystävillesi.

Venytysohjeet ovat lahjani sinulle, joka haluat hoitaa kehoasi. Toivon, että tällä tempauksella saan siirrettyä sähköiseen muotoon sitä tietoa, mitä olen viimeiset kymmenen vuotta opettanut ja ohjannut tunneilla. Uskon vahvasti näiden venytysten rentouttavaan voimaan ja toivon, että mahdollisimman moni löytäisi näistä apua mahdollisesti pidempäänkin vaivanneisiin kireyksiin. Voimme vaikuttaa todella paljon omaan oloomme. Vaikka vaiva olisi kroonistunut, voimme lievittää ongelmaa ja pitkäjänteisellä työskentelyllä jopa päästä siitä yli.

Tällä videolla opit, kuinka voit vapauttaa leveää selkälihasta ja sen alla sijaitsevaa sahalihasta

Pro-vinkki: Kokeile samaa käsittelyä seinää vasten triggerpallolla!

Esittelemäni syvävenytykset ovat yksi tapa ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistaan ja alkaa vaikuttamaan kehon olotilaan. Muita loistavia keinoja ovat putkirullaus ja fasciahuolto pienvälineillä, Asahi health -terveysliikunta sekä tukilihasten vahvistus. Ai niin, kuulisin mielelläni, mikä on ollut sivuston aiemmin tekemistäsi venytyksistä suosikkisi? Jätä artikkeliin kommentti, niin saadaan vertailua <3.

Jatketaan syvävenytyksiä seuraavassa artikkelissa! Ohjeen voit jakaa alempaa löytyvästä facebook-painikkeesta.

Artikkeli julkaistu 19.12.2016. Päivitetty 20.12.2020.

5 ajatusta kohteelle “Leveän selkälihaksen venytys +rullausvideo

 1. Piriformiksen venytys on ollut näistä kaikista suosikkini 🙂

  1. Kiva kuulla! Tuohon venytykseen tulee muuten eniten väkeä myös hakukoneiden kautta :D.

 2. Olen tehnyt joulukalenterin venytyksiä nyt vapaapäivinä aina muutaman venytyksen kerallaan. Ohjeet ovat loistavia ja tunnen jo omaa kroppaani paljon paremmin. Yllätyksiä on löytnyt melkoisesti.
  Tällä hetkellä suurin huoleni on, että ethän vaan kadota näitä ohjeita minnekään. Olisi hienoa jos voisin kerta toisensa jälkeen etsiä samat ohjeet.

  Kiitos hienosta ohjeistuksesta!

  1. Kiitos Pirjo!
   Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että luukut ovat tuoneet sinulle iloa ja valaisseet kehosi toimintaa <3. Tarkoitus on pitää ne esillä myöhemminkin!

 3. Minun suosikkini on piriformiksen sekä pakaralihaksen venytys.Saan paremman venytyksen kun tekee seinää vasten .Etureiden venytys siinä mielessä kun on älyttömän kireenä,tulee tehtyä ohjeen mukaan.Kiitos hienosta ohjauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *