Putkirullien erot hallussa? Näin valitset rullaustekniikkaasi, tarpeeseesi ja tasoosi sopivan hyvän foam rollerin

putrkirullien erot: Näin valitset hyvän foam rollerin

Alempaa löydät myös foam roller ohjeet videoina. Kaikki maailman rullat ovat hyviä kukin omaan tarkoitukseensa ja erilaiselle rullaajalle. Tämän sanon siksi, että rullailulla on niin monta hyvinvointia edistävää vaikutusta. Mutta! Mitä eroa erilaisilla rullilla on, eikö ne kaikki ole samanlaisia? Eivät ole. 

Markettien halvat rullat menettävät nopeasti muotonsa ja ovat suurimmalle osalle rullaajista liian pehmeitä. Kehonhuollon sivustolla myytävät rullat ovat kaikki riittävän jämäköitä, että ne soveltuvat myös faskiarullaukseen. Mikäli peukalosi uppoaa rullaan yli 5 mm, rulla on enemmänkin rentoutusrulla. 

Pehmeälläkin rullalla voidaan avata pintafasciaa ja edistää lymfakiertoa, mutta jos halutaan saada rullailusta monipuolisesti kaikki irti, eli päästä käsiksi triggerpisteisiin ja syvemmällä oleviin lihaskalvoihin. Liian pehmeät vaahtomuovi -foam rollerit eivät tuota tulosta. 

Katso tästä video, jossa kerron, mikä Foam roller on sinulle paras:

Sileät foam rollerit kuten MBodyn pilatesrulla ja ProRoller

Sileäpintaiset putkirullat, joissa kehon paino jakautuu tasaisesti laajalle alueelle, sopivat hyvin lihashuoltoon ja urheilusuorituksen jälkeiseen palautumiseen. Sileällä putkirullalla saa hyvin puristeltua lihaksesta kuona-aineet nesteiden mukana ulos. Samalla lihas saa tilalle uutta puhdasta nestettä ja sen tarvitsemia ravintoaineita.

Sileänkin foam rollerin on hyvä olla riittävän jämäkkä, jotta se on tehokas.  Olet varmasti törmännyt pitkiin pilatesrulliin? Pitkä pilatesrulla on loistava väline, kun haluat harjoitella keskivartalon hallintaa ja raajojen integrointia keskivartalon lihasten kanssa yhteistoimintaan. Usein ne ovat pehmeämpiä, mutta MBodyn pilatesrulla on poikkeus. Se on jämäkkä ja toimii myös lihaskalvoille kovan sileän putkirullan tapaan.

Nystyräiset putkirullat kuten Bumpy

Kaipaatko hieman kovempaa putkirullaa, joka sopii hyvin viikottaiseen syvähierontaan? Foam roller Bumpylla pääset syvälle kudoksiin. Nystyrät painavat lihakseen ja fasciaan sekä venyttävät ja hierovat niitä rullatessa. Nystyröiden avulla voit kohdistaa tehokkaasti painetta myös triggeripisteisiin.

Tällä rullalla voi käyttää tarvittaessa myös kivuttomia rullaustekniikoita kuten nopeita kevyitä sivelyitä, jos kehonhallintasi on hyvä ja jaksat kannatella itseäsi. Foam roller Bumpy on todella helppo pitää puhtaana likaa hylkivän pinnan ansiosta. Tämä foam roller pitää täysin muotonsa eikä väsähdä vaativassakaan rullauksessa. Rulla on erityisen hyvä suurille lihaksille ja syvähierontaan. 

Ihon sisäpinnassa olevalle pintafaskialle paras vaihtoehto on käyttää käsin nystyräistä putkirullaa, kuten Foam Roller Bumpya tai gua sha -kampaa niin, että kevyesti hankaat ihoa menemättä syvemmälle lihaksiin saakka. Syvemmällä olevien lihaskalvojen liikuttelu puolestaan vaatii enemmän painetta ja sitä helpottaa se, että välineen päällä voi hyödyntää kehon omaa painoa. Tähän tarkoitukseen sopivat loistavasti nystyräinen Bumpy sekä trigger- ja tuplapallot.

Katso lisää ohjeitani foam rollerin käyttöön eri lihaksille ja eri putkirullaustekniikoille tämän linkin YouTube-soittolistalta

Valitse tältä sivulta foam roller ja pistä se tilaukseen. Mahdollistat samalla maksuttoman kehonhuollon sivuston pysyvyyttä <3.  

Kehonhuollon kaupan foam rollerit sopivat monipuolisiin rullaustekniikoihin ja erilaisiin tarpeisiin, pitävät hyvin muotonsa ja ovat riittävän jämäköitä myös faskiarullaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *