Posted on Jätä kommentti

Lavan kohottajan venytys + lapoja alasvetävien lihasten vahvistus

lavan kohottajan venytys

Lavan kohottajan venytys kuvattuna vaiheittain

Katso kuva lavan kohottajasta.

Lavan kohottajan venytys ei ole kaikkein helpoin hahmottaa. Se on kuitenkin sitäkin tärkeämpi venytys ;).  Tämä lihas on usein todella kireä.

Aina kun hartiasi uhkaavat nousta korviin, lavan kohottavat ovat töissä. Lavan kohottajana venytys on tärkeää, mutta kannattaa lisäksi vahvistaa Lappia alaspäinvetäviä lihaksia. Alempana tähän video-ohje.

Ohje lavan kohottajana venytykseen

  • Pidennä niska. Nosta vasen kämmen ylös ja paina hartiaa ja lapaluuta alas. Kurottaen kyynärpäällä lattiaa kohti.

  • Kierrä katsetta oikealle, kunnes tunnet niskan oikealla puolella venytyksen. Vedä kevyesti leukaa sisään.

Kierrä katsetta sivulle, kun teet lavankohottajan venytystä

  • Pysy venytyksessä 1-2 min lempeästi hengitellen. Toista toiselle puolelle.

Pyöristä niskaa lavankohottajan venytyksen jälkeen

  • Pyöristä venytyksen päätteeksi niskaa, jotta kaularanka palautuu kiertovenytyksestä.

Lavan kohottajalihas on oleellinen vapaalle hengitykselle.

Se kiristyy helposti, jos hartiat viihtyvät korvissa. Akupunktiohoitajani, Irja Karjalainen, huomautti kerran, että englannin shoulders -sana on samaa juurta should -sanan kanssa: should +ers. Kun jotain pitäisi tehdä, hartia nousee. Nykyajan vitsaus multitasking, aiheuttaa säntäilyä sinne tänne. Kaikkea sählätään yhtäaikaa ja mihinkään ei olla tyytyväisiä. Ei ihme, että hartiat ovat helposti korvissa ;).

Muistathan tehdä kaikki  venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Kehonhuollon sivuston venytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti.

Kokeile myös tennispalloa tai kovempaa ja tehokkaampaa triggerpalloa lavankohottajan kiinnityskohtaan. (Katso tämän artikkelin ohjevideo)

Lavan kohottajan venytys ei välttämättä yksin riitä

Kokeile tätä liikettä, jossa vahvistetaan lapoja alasvetäviä lihaksia. Voit tehdä liikkeen joko kuminauhalla tai ilman! Jos lapoja alas vetävät lihakset ovat suhteessa heikommat kuin lavankohottajat, kuten yleensä tapana on, lavankohottajat ottavat helposti vallan ja nostavat hartiasi korviin.

Puuttuuko sinulta monikäyttöinen voimakuminauha? Tästä pääset hankkimaan itsellesi laadukkaan kuminauhan tai vaikka muiden välineiden kera edullisessa paketissa:

Miltä lavan kohottajan venytys tuntui?

Kommentoi myös jos sulla on kysyttävää! Voit halutessasi jakaa ohjeet eteenpäin. Olisin siitä hirmu kiitollinen. Mitä enemmän jaan maksutonta sisältöä, sitä enemmän se auttaa ihmisiä ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnista ja saamaan kireydet hallintaan yksinkertaisilla pienillä vinkeillä. Kiitos, kun jaat alla olevasta jakonapista <3

T. Maria

Artikkeli julkaistu 5.12.2016. Päivitetty 8.2.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *