Posted on Jätä kommentti

Lavan kohottajan venytys | Luukku 6

Lavan kohottajan venytys kuvattuna vaiheittain

Katso kuva lavan kohottajasta.

Lavan kohottajan venytys ei ole kaikkein helpoin hahmottaa. Jos olkapää, rintalihas tai ojentajalihaksesi ovat kovin kireät, voi olla että venytys tuntuu lähinnä siellä. Sekin on hyödyllistä, joten ei hätää ;). Jos haluat kohdistaa venytyksen käsivarren ojentajiin, tartu ensimmäisen kuvan jälkeen vasemmalla kädellä oikeasta kyynärpäästä ja vedä kevyesti taakse ja vasemmalle. Kokeile kuitenkin ensin tämä lavan kohottajan venytys.

  • Pidennä niska. Nosta oikea käsi ylös ja pidä hartia alhaalla. Taita käsi pään taakse kurottaen sormilla lapojen väliä kohti.

lavan-kohottaja-venytys-kasi

  • Kierrä katsetta vasemmalle, kunnes tunnet niskan oikealla puolella venytyksen. Vedä kevyesti leukaa sisään.

lavan-kohottaja-venytys

  • Pysy venytyksessä 1-2 min lempeästi hengitellen. Toista toiselle puolelle.

 

lavan-kohottaja-venytys-loppu

  • Pyöristä venytyksen päätteeksi niskaa, jotta kaularanka palautuu kiertovenytyksestä.

Lavan kohottajalihas on oleellinen vapaalle hengitykselle.

Se kiristyy helposti, jos hartiat viihtyvät korvissa. Akupunktiohoitajani, Irja Karjalainen, huomautti kerran, että englannin shoulders -sana on samaa juurta should -sanan kanssa: should +ers. Kun jotain pitäisi tehdä, hartia nousee. Nykyajan vitsaus multitasking, aiheuttaa säntäilyä sinne tänne. Kaikkea sählätään yhtäaikaa ja mihinkään ei olla tyytyväisiä. Ei ihme, että hartiat ovat helposti korvissa ;).

Muistathan tehdä kaikki joulukalenterin venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Kehonhuollon joulukalenterin venytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti.

Onko niska jumissa? Onko niska kireä?
Haluatko venytysohjeen itsellesi? Tämä venytys ja 6 muuta maailman parasta niska-hartiaseudun venytystä löytyvät TÄSTÄ. E-kirjan 1. painos, on vielä toistaiseksi jaossa maksutta. Lataa siis omasi nyt!

 

Kokeile myös tennispalloa tai kovempaa ja tehokkaampaa triggerpalloa. Laita pallo seinän ja lavan kohottajalihaksen väliin. Paras paikka on lavan yläosan sisänurkassa lihaksen kiinnityskohdassa. (Katso luukun 2 ohjevideolta käden liike)

Anna riittävästi painetta, jotta pallo pysyy paikallaan. Tunne saa olla epämiellyttävä, mutta pidä kipu niissä rajoissa, että voit rentoutella käsiteltävää aluetta. Nosta ja laske kättä ylös-alas vartalon sivulla. Pintafascia lukittuu paikalleen, ja syvemmät kudokset ovat pakotettuina liikkumaan pintaa vasten. Jos löydät kipupisteen. Anna painetta ja jää hengittelemään kipua rentoutellen.

Puuttuuko sinulta monikäyttöinen triggerpallo? Tästä pääset hankkimaan itsellesi laadukkaan pallon tai vaikka edullisesti koko fasciapaketin:

Koska tänään on erityinen päivä, haluan jakaa sinulle ja kaikille Suomen itsenäisyyspäivää juhliville tämän videon.

Lauloin 5.12.2017, itsenäisyysjuhlassa Kuoreveden Suinulassa. Oli vaikea koota itsensä, sillä juuri ennen Finlandiaa oli näytetty kaitafilmiltä digioitua videota Kuoreveden sankarihautauksesta vuodelta 1942. Kiitos sotiemme sankareina kaatuneille ja heidän perheilleen uhrauksesta. Kiitos veteraaneille, lotille ja kotirintamalla olleille sekä kaikille, jotka ovat olleet rakentamassa maatamme. <3.

Videon kuvat on otettu vuonna 2017 Kuorevedellä, Juupajoella, Mäntässä ja Pylkönmäellä. Ääniraita on taltioitu 5.12.2017. Laulaminen on minulle matkantekoa vapaampaan kehoon ja ennen kaikkea omien sisäisten esteiden yli. Jos haluat kannustaa ja seurata laulajan vaiheitani, tässä linkki Sopraano Maria Svan fb-sivulle. Tähänastisesta laulu-urastani voit lukea www.mariasvan.fi -sivuilta.

Kuten ehkä jo olet lukenutkin, työni kehonhuollon valmentajana lähti liikkeelle osittain laulamisen vaatimasta optimaalisesta ryhdistä ja rentoudesta.

Miltä lavan kohottajan venytys tuntui?

Kommentoi myös jos sulla on kysyttävää! Voit halutessasi jakaa ohjeet eteenpäin. Olisin siitä hirmu kiitollinen. Mitä enemmän jaan maksutonta sisältöä, sitä enemmän toivon, että se auttaa ihmisiä ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnista ja saamaan kireydet hallintaan yksinkertaisilla pienillä vinkeillä. Kiitos, kun jaat.  Nähdään taas huomenna!

T. Maria

Artikkeli julkaistu 5.12.2016. Päivitetty 6.12.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *