Maailman paras niskan venytys

Muista lempeys ja hellittävä hengitys niskaa venyttäessä <3

 • Risti kädet takaraivolle. Työnnä päätä taakse ja ylös käsiä vasten ennen niskan venytystä.
niskavenytys-loppu
 • Pidä selkä suorassa ja anna leuan kääntyä kohti rintaa samalla pyöristäen niskaa kaarelle. (Älä siis taita, vaan pyöristä)
 • Sisäänhengityksellä täytä lapojen väliä. Rentouta uloshengityksellä hartiat ja niska pitäen edelleen selkä suorassa.
niskan venytys alas pyöristäen
 • Halutessasi kierrä katsetta kevyesti kohti kainaloa venytyksen kohdistamiseksi vuoroin molemmille puolille.
niskavenytys-kainalokatse
 • Pysy venytyksessä 1-2 minuuttia. Lopeta niskan venytys palaamalla keskelle ja työnnä päällä kädet takaisin taakse.
niskavenytys-aloitus

Piditkö tästä niskan venytyksestä?

Jos niskasi on kireä, suosittelen ehdottomasti myös niskalihasten vahvistusta venytysten oheen. Kun lihakset ovat vahvat, ne jaksavat kantaa pään kuorman. Myös pään optimaalisella asennolla on suuri rooli! Tiesitkö muuten, että venytyksen aikana kohdelihaksen verenkierto vähenee tilapäisesti, mutta venytyksen loputtua, verenkierto moninkertaistuu siihen verrattuna, mitä se oli ennen venytystä.

Kokeile lyhyttä ja helposti omaksuttavaa maksutonta Asahi-tuntia,

joka sopii loistavasti taukojumpaksi tai hartioiden ja niskan venyttelyyn artikkelin syvävenytystä dynaamisemmin. Asahin niska-hartialiikkeet rahoittavat lisäksi hermostoasi ja hengitystäsi, jolloin niska-hartiaseutukin rentoutuu.

Kokeile niskan venytyksen lisäksi video-ohjeita välineille

Voiko niskaa venytyksen ohella myös rullata ja miten niskaa huolletaan gua sha -kammalla? Olet ehkä tottunut näkemään rullausta niin, että rullan päällä liikutaan kovalla työllä ja vaivalla. Tässä sen sijaan rullaa käytetään hyvin lempeästi rentouttamaan niskaasi. Kokeile tätä vaikkapa pyyhkeeseen käärityllä kaulimella. 

Gua sha -kampa puolestaan on alunperin kiinalainen kehonhuollon työkalu. Itse käytän sitä faskiakoulutuksissa oppimillani tavoilla, jotka pohjautuvat länsimaiseen ajatteluun.  Kun käytät kampaa niskaan, älä eksy kaulan puolelle, jos et ole ammattilainen! Vältä ulkonevia luomia ja muista aina kohtuus!  Videolla kerron, kuinka saat niskaa ja kallonpohjaa rennommaksi kamman avulla! Katso tästä ohjevideo:

Jos sinulla ei ole gua sha -kampaa, voit kokeilla tehdä ohjeen mukaan tavallisen kamman nurjalla sivulla (ei ole yhtä hyvä, mutta antaa jonkinlaisen käsityksen). Nappaa kammalla kallonpohjan “niskanahkasta” kiinni ja liikuttele kampaa ihoa venyttäen. Voit myös kammata lihaksia kallonpohjasta alas kohti hartioita. Rullan tilalle voit kokeilla ympäröidä kaulimen pyyhkeellä ja asettaa sitten niskasi alle.

Tuliko sinulle kysyttävää tästä niskan venytyksestä?

tai voinko auttaa sinua jotenkin muuten? Laita kommentti artikkeliin! Voit halutessasi jakaa tämän artikkelin ohjeineen eteenpäin. Olisin siitä hirmu kiitollinen. Kehonhuollon sivustoni missio on, että ihmiset ottaisivat entistä enemmän vastuuta omasta hyvinvoinnista ja saisivat kireydet hallintaan yksinkertaisilla pienillä vinkeillä.

KEHO ON KOTI – Kiitos, kun luet ja huollat kehoasi.

niskan venytys asahiliikkein

Artikkeli julkaistu 4.12.2016. Päivitetty 5.6.2021

4 ajatusta kohteelle “Maailman paras niskan venytys

 1. Kiitos

  1. Olepa hyvä Liisa!

  2. Kiitos näistä videoista, täytyypä opetella.
   Ps. Sulle sopisi hiukset sidottuna ylös nutturalle.

   1. Kiitos Liisa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *