Maailman paras niskan venytys

Muista lempeys ja hellittävä hengitys niskaa venyttäessä <3

 • Risti kädet takaraivolle. Työnnä päätä taakse ja ylös käsiä vasten ennen niskan venytystä.

niskavenytys-loppu

 • Pidä selkä suorassa ja anna leuan kääntyä kohti rintaa samalla pyöristäen niskaa kaarelle. (Älä siis taita, vaan pyöristä)
 • Sisäänhengityksellä täytä lapojen väliä. Rentouta uloshengityksellä hartiat ja niska pitäen edelleen selkä suorassa.

niskan venytys alas pyöristäen

 • Halutessasi kierrä katsetta kevyesti kohti kainaloa venytyksen kohdistamiseksi vuoroin molemmille puolille.

niskavenytys-kainalokatse

 • Pysy venytyksessä 1-2 minuuttia. Lopeta niskan venytys palaamalla keskelle ja työnnä päällä kädet takaisin taakse.

niskavenytys-aloitus

Piditkö tästä niskan venytyksestä?

gua sha kampa
MBodyn Gua sha -kampa.

Jos niskasi on kireä, suosittelen ehdottomasti myös niskalihasten vahvistusta venytysten oheen. Kun lihakset ovat vahvat, ne jaksavat kantaa pään kuorman. Myös pään optimaalisella asennolla on suuri rooli! Tiesitkö muuten, että venytyksen aikana kohdelihaksen verenkierto vähenee tilapäisesti, mutta venytyksen loputtua, verenkierto moninkertaistuu siihen verrattuna, mitä se oli ennen venytystä.

Joko katsoit bonusvideot? Jos sen teit, tiedät että niskaa voi myös rullata! Katso ohjeet niskan rentouttamiseen foam rollerilla ja  gua sha -kamman käytöstä kallonpohjaan ja niskaan. Jos sinulla ei ole gua sha -kampaa, voit kokeilla tehdä ohjeen mukaan tavallisen kamman nurjalla sivulla (ei ole yhtä hyvä, mutta antaa jonkinlaisen käsityksen). Nappaa kammalla kallonpohjan ”niskanahkasta” kiinni ja liikuttele kampaa ihoa venyttäen. Voit myös kammata lihaksia kallonpohjasta alas kohti hartioita. Rullan tilalle voit kokeilla ympäröidä kaulimen pyyhkeellä ja asettaa sitten niskasi alle.

Kokeile niskan venytyksen lisäksi video-ohjeita välineille

Voiko niskaa venytyksen ohella myös rullata ja miten niskaa huolletaan gua sha -kammalla? Olet ehkä tottunut näkemään rullausta niin, että rullan päällä liikutaan kovalla työllä ja vaivalla. Tässä sen sijaan rullaa käytetään hyvin lempeästi rentouttamaan niskaasi. Kokeile tätä vaikkapa pyyhkeeseen käärityllä kaulimella. 

Gua sha -kampa puolestaan on alunperin kiinalainen kehonhuollon työkalu. Itse käytän sitä faskiakoulutuksissa oppimillani tavoilla, jotka pohjautuvat länsimaiseen ajatteluun.  Kun käytät kampaa niskaan, älä eksy kaulan puolelle, jos et ole ammattilainen! Vältä ulkonevia luomia ja muista aina kohtuus!  Videolla kerron, kuinka saat niskaa ja kallonpohjaa rennommaksi kamman avulla! Katso tästä ohjevideo:

Haluaisitko itsellesi faskiakamman? Tilaa edullisesti tästä:

Tilaa maksutta 20 min Asahi-tunti hartiaseudun ja niskan venytykseen

Tämä lyhyt ja helposti omaksuttava tunti sopii loistavasti vaikkapa taukojumpaksi tai hartioiden ja niskan venytykseen syvävenyttelyä dynaamisemmin. Asahitunti auttaa niskaasi myös siten, että se rahoittaa hermostoasi ja hengitystäsi.

Muistathan tehdä kaikki niskan venytykset kuten muutkin syvävenytykset ja harjoitteet varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Tämä niskavenytys on todella hyvä ja tehokas, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti.

Tuliko sinulle kysyttävää tästä venytyksestä tai voinko auttaa sinua jotenkin muuten? Laita kommentti artikkeliin tai kirjoita minulle sähköpostia! Voit halutessasi jakaa tämän artikkelin ohjeineen eteenpäin. Olisin siitä hirmu kiitollinen. Kehonhuollon joulukalenterin missio on, että ihmiset ottaisivat entistä enemmän vastuuta omasta hyvinvoinnista ja saisivat kireydet hallintaan yksinkertaisilla pienillä vinkeillä. Kiitos, kun luet.

Artikkeli julkaitu 4.12.2016. Päivitetty 13.2.2020

4 ajatusta kohteelle “Maailman paras niskan venytys

 1. Kiitos

  1. Olepa hyvä Liisa!

  2. Kiitos näistä videoista, täytyypä opetella.
   Ps. Sulle sopisi hiukset sidottuna ylös nutturalle.

   1. Kiitos Liisa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *