Kehonhuollon joulukalenteri. Hyppäätkö kyytiin?

Viimeinen kehonhuollon joulukalenteri

Kehonhuollon joulukalenteri viimeisen kerran 1.12.-24.12.2020

Joulukuussa ohjaan jokaisena päivänä yhden syvävenytyksen 1. päivästä jouluun saakka. Voit seurata kalenteria täällä blogissa ja somekanavissa. Jos haluat saada venytykset myös sähköpostiisi, pyydä itsellesi muutaman päivän välein lähtevät sähköpostikoosteet tästä <3. Näin voit kerrata venytyksiä milloin vain.

Kalenterin luukuista paljastuu päivittäin kuvalliset ohjeet yhteen syvävenytykseen sekä lisätietoa venytettävästä lihaksesta ja bonusohjeita videolla. Muista tykkäillä joulukalenterin luukuista facebookissa ja instagramissa, niin saat todennäköisemmin myös seuraavat luukut uutisvirtaasi!

Julkaisin joulukalenterin ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ja se on saavuttanut hillittömän suosion. Sain monta ihmettelevää kysymystä siitä, miksi ihmeessä jaan näin paljon arvokasta tietoa ilman korvausta. No, minusta nyt vaan on ihan huippua jakaa eteenpäin niitä oppeja, jotka ovat auttaneet minua ja asiakkaitani löytämään lisää rentoutta ja hyvää oloa kehoon.

Kaikki hyväkin päättyy aikanaan! Olen päättänyt, että rakastettu maksuton Kehonhuollon joulukalenteri järjestetään tänä vuonna viiimeistä kertaa. Luopumisen taito on yksi tärkeimmistä taidoista.  Tämä vuosi on ollut monelle meistä luopumisen aikaa muussakin mielessä. Olemme luopuneet totutuista tavoista yhteisen hyvän eteen, osa meistä on luopunut jopa tuloistaan.

Meillä on vain nyt, tämä hetki. Siihen voi sisältyä muistoja aiemmasta ja toiveita tulevasta, mutta kehomme elää nyt. Mitä onnistuneemmin saamme myös mielemme pysymään tässä hetkessä ja hyväksymään ne asiat, joita emme voi muuttaa, sen paremmin kehomme voi. Keho on koti ja ansaitsee huomiosi. Muistathan kysyä keholtasi, mitä se kaipaa?

Olen mielelläni tukenasi kehosi äärelle asettumisessa ja haluankin kutsua sinut mukaan tekemään viimeisestä Kehonhuollon joulukalenterista kaikkien aikojen joulukalenterin!

Hyppäätkö siis vielä viimeisen kerran mukaan?

Laskeudutko kanssani rauhallisempaan jouluun huoltamalla kehoasi maksuttoman joulukalenterin kannustamana? Jos et vielä ole ilmoittautunut:

Nappaa tästä maksuttomat kalenterin ohjeet sähköpostiisiuusi kehonhuollon joulukalenteri

Jos olet osallistunut aiempina vuosina tai tehnyt venytyksiä kanssani syvävenytysverkkokurssin videoiden parissa, suosittelen silti tulemaan mukaan. Vaikka asia olisi sinulle tuttua, saattaa olla, että pieni lisäpotku ja kannustus venytysten pariin palaamiseksi on tarpeen?

Kurkistus luukkun 14  Takareiden venytys

Lopullisessa luukussa neljätoista on enemmän asiaa, paremmat kuvat sekä toinen vaihtoehtoinen ja vielä kiinnostavampi tapa tehdä venytys!

takareisi venytys kehonhuollon joulukalenterissa

 1. Nosta kantapää tuolin tai pöydän päälle.
 2. Pidä selkä suorana. Työnnä napaa eteen samalla kun kallistat vartaloa eteenpäin.
 3. Työnnä istuinluuta taakse, kuin nostaisit pyrstöäsi pystyyn. Halutessasi koukista hieman nilkkaa.
 4. Jokaisella uloshengityksellä ja sen jälkeisellä viiveellä, anna reidelle lupa pidentyä ja rentoutua.

Lisävinkit:

Kokeile pitää polvi aavistuksen koukussa, jotta takareisi pysyy rentona. (Takareisi osallistuu myös polven koukistukseen. Mikäli polvi on takalukossa, reisi saattaa yrittää alkaa suoristamaan sitä välttyäkseen epämukavuudelta). Pysy venytyksessä riittävän pitkään, että reisi ehtii vapautua!

Muista pitää venytyskipu siedettävänä. Tarkoitus on vapauttaa ja rentouttaa lihasta. 😉 Hellittävän uloshengityksen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Kokeile ja ylläty, kuinka paljon huokaava ja itseä rauhoitteleva uloshengitys vaikuttaa jalan pitenemiseen!

Takareittä voi vapauttaa myös triggerpallolla

 • Asetu istumaan kovalle tuolille.
 • Aseta triggerpallo tai tuplapallo istuinluun etupuolelle kohtaan, jossa reisilihas alkaa. (Tunne kiinnityskohdat palloa vasten.)
 • Lähde sitten vuoroin ojentamaan ja koukistamaan jalkaa.
 • Kun olet tehnyt n. 10 hidasta ojennusta, kokeile lempeästi hieroa reittä.
 • HUOM! Muista, että käsittely ei saa aiheuttaa niin paljon kipua, että lihas jännittyy. Pidä huolta rentouttavasta uloshengityksestä ja yritä päästää reisi pehmeänä leviämään pallon päälle.

Mikäli sinulla ei ole triggerpalloa tai tuplapalloa, voit kokeilla liikettä myös esim. tennispallolla tai nystyräpallolla. Ne ovat kuitenkin huomattavasti pehmeämpiä ja menevät kasaan reiden alla. Jos tarvitset triggerpallon, tuplapallon ja gua sha -kamman itsellesi tai lahjaksi saat tilattua ne edullisessa paketissa Kehonhuollon kaupasta.

Missä sinulla kiristää?

Mitä haluaisit, että ottaisin blogissani käsittelyyn joulukalenterin jälkeen? Kommentoi alle! Jaa tätä artikkelia myös ystävillesi, niin että hekin ovat valmiina seuraamaan pian alkavaa kalenteria!

Terveisin, Maria

Kertaus: Miten pääsen mukaan Kehonhuollon joulukalenteriin?

 1. Tilaa venytysohjeet sähköpostiisi tästä
 2. Jos olet facebookissa, käy klikkaamassa osallistuvasi Kehonhuollon joulukalenteri facebook-tapahtumaan, jolloin saat tukea ja innostusta muilta osallistujilta.
 3. Muistuttelen kalenterin venytyksistä myös instagramissa, joten jos pyörit siellä, myös tili @mariasvanmbody.fi kannattaa ottaa seurantaan

Tilaamalla maksuttomat  Kehonhuollon joulukalenterin venytysohjeet sähköpostiisi, saat myös jatkossa huolella valittuja maksuttomia ohjeita ja vinkkejä <3

Olen oppinut, että kun antaa paljon saa moninkertaisesti takaisin – niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Usko tai älä, mitä enemmän annan pyyteetöntä apua, sitä enemmän myös kauppa käy ;).  Olen kiitollinen kaikista facebook-jaoista, tykkäyksistä ja kommenteista, joita artikkelit saavat. Somenäkyvyys mahdollistaa sen, että voin jatkossakin tuottaa sinulle loistosisältöä.

Tämä artikkeli on julkaistu 20.11.2016, päivitetty 15.11.2020

Jos tämä on sinusta hauska ja hyödyllinen joulukalenteri, minulle olisi suuri apu siitä, että jakaisit tämän sivun facebookissa. Huom! Jaa artikkeli vain jos oikeasti ajattelet, että sisältö voisi ilahduttaa fb-kavereitasi! Olen käyttänyt paljon tunteja tulevien luukkujen laatimiseen, joten tulisin todella onnelliseksi siitä, kun mahdollisimman moni pääsisi joulukalenterista nauttimaan. Tässä alapuolella on jakonappi, josta jako onnistuu näppärästi!

8 ajatusta kohteelle “Kehonhuollon joulukalenteri. Hyppäätkö kyytiin?

 1. Tänään kiristää päänuppi työpäivän jälkeen 😉 mutta paljon istuen työtä tekevänä tuntuu, että kun nousee seisomaan, kestää hetken ennenkuin “ruoto” oikenee. Ja kävely on välillä etukumaraa köpöttelyä ennenkuin oikenee 🙂 Mikä olisi toimisto- olosuhteissa oikeanlainen venyttely kun välineitä/ puolapuita tms ei ole saatavilla?

  1. Kiitos Eija kysymyksestä! Kehonhuollon kalenteri alkaa niska-hartiaseudun venytyksillä, jotka kaikki onnistuvat vaikka tuolilla istuen. Lisäksi suosittelen asahi-liikkeiden tekemistä niin, että muutama toisto per liike. Laita vaikka herätyskello hälyttämään vähintään 45 minuutin välein ;).

 2. Hei!
  Minulla on ongelmia saada pakaralihaksen yläosaa venymään. Olen kokeillut erilaisia liikkeitä… En ehkä tee niitä oikein
  T. Maarit

  1. Moi!

   Pakaravenytyksiä ei kieltämättä ole helppoa kohdistaa pakaroiden yläosaan. Joulukalenterissa on tulossa kolme eri luukkua pakaroiden lihaksille. Helpoiten tuonne yläosaan pääsee käsiksi triggerpallolla, tuplapallolla tai foam rollerilla.

 3. Hei. Yritin tilata joulukalentersii mutta eipä anna minun tilata. Ei millään konstilla. Ääni minulla soi korkealta ja kovaa ilman kähinöitä mutta vanha kroppa kaipaa huoltoa. Terv.Ohjeita kaipaava Inkeri.

  1. Kiva, että asia järjestyi! Ihanaa joulunodotusta <3

 4. Pohkeet on ongelma kun perinteinen venytys (esim. seinää vasten) ottaa kovasti yliliikkuviin nilkkoihin. Ja aina tuo niska-hartiseutu ja eteenpäin kääntyvät olkapäät vaivaavat, toimistotyöläisen perusongelmat!

  1. Kiitos Sofia, kun otit aikaa kommentoida ✨????. Tuo 2 luukku maksuttoman Kehonhuollonjoulukalenterissa kannattaakin sitten ottaa ohjelmaan ❤️. Niska-hartiaseudulle tiedossa helpotusta loppupään luukuissa. Päästä varpaisiin edetään. Oletko muuten mukana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *