Kehonhuollon joulukalenteri. Hyppää kyytiin!

kehonhuollon joulukalenteri syvävenytys

Kehonhuollon joulukalenteri toiveuusintana 1.12.-24.12.2019

Joulukuussa ohjaan jokaisena päivänä yhden syvävenytyksen 1. päivästä jouluun saakka. Voit seurata kalenteria täällä blogissa ja somekanavissa. Jos haluat saada venytyksiä sähköpostiisi, lataa venytysten pohjalta kokoamani e-kirja. Kompakti ja tulostettava e-kirjasarjan ensimmäisen osa löytyy klikkaamalla tästä: Seitsemän syvävenytystä niska-hartiajumien karkotukseen. (Jos olet tilannut kirjan ja saat minulta postia, olet mukana automaattisesti.)

Kalenterin luukuista paljastuu päivittäin kuvalliset ohjeet yhteen syvävenytykseen sekä lisätietoa venytettävästä lihaksesta ja bonusohjeita videolla. Muista tykkäillä joulukalenterin luukuista facebookissa ja instagramissa, niin saat todennäköisemmin myös seuraavat luukut uutisvirtaasi!

Julkaisin joulukalenterin ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ja se on saavuttanut hillittömän suosion. Sain monta ihmettelevää kysymystä siitä, miksi ihmeessä jaan näin paljon arvokasta tietoa ilman korvausta. No, minusta nyt vaan on ihan huippua jakaa eteenpäin niitä oppeja, jotka ovat auttaneet minua ja asiakkaitani löytämään lisää rentoutta ja hyvää oloa kehoon.

Olen oppinut, että kun antaa paljon saa moninkertaisesti takaisin – niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Usko tai älä, mitä enemmän annan ilmaiseksi, sitä enemmän myös kauppa käy ;). Joulukalenterin luukuista moni artikkeli on yltänyt hakukoneiden palkintosijoille, joten uudet asiakkaat löytävät minut netistä luukkujen kautta. Olen kiitollinen kaikista facebook-jaoista, tykkäyksistä ja kommenteista, joita artikkelit saavat. Somenäkyvyys mahdollistaa sen, että voin jatkossakin tuottaa sinulle loistosisältöä.

Nappaa tästä maksuton ekirjasi

Kurkistus luukkun 14  Takareiden venytys

Luukussa neljätoista on enemmän asiaa, paremmat kuvat sekä toinenkin vaihtoehtoinen ja vielä kiinnostavampi tapa tehdä venytys!

takareisi venytys kehonhuollon joulukalenterissa

 1. Nosta kantapää tuolin tai pöydän päälle.
 2. Pidä selkä suorana. Työnnä napaa eteen samalla kun kallistat vartaloa eteenpäin.
 3. Työnnä istuinluuta taakse, kuin nostaisit pyrstöäsi pystyyn. Halutessasi koukista hieman nilkkaa.
 4. Jokaisella uloshengityksellä ja sen jälkeisellä viiveellä, anna reidelle lupa pidentyä ja rentoutua.

Lisävinkit:

Kokeile pitää polvi aavistuksen koukussa, jotta takareisi pysyy rentona. (Takareisi osallistuu myös polven koukistukseen. Mikäli polvi on takalukossa, reisi saattaa yrittää alkaa suoristamaan sitä välttyäkseen epämukavuudelta). Pysy venytyksessä riittävän pitkään, että reisi ehtii vapautua!

Muista pitää venytyskipu siedettävänä. Tarkoitus on vapauttaa ja rentouttaa lihasta. 😉 Hellittävän uloshengityksen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Kokeile ja ylläty, kuinka paljon huokaava ja itseä rauhoitteleva uloshengitys vaikuttaa jalan pitenemiseen!

Takareittä voi vapauttaa myös triggerpallolla

 • Asetu istumaan kovalle tuolille.
 • Aseta triggerpallo tai tuplapallo istuinluun etupuolelle kohtaan, jossa reisilihas alkaa. (Tunne kiinnityskohdat palloa vasten.)
 • Lähde sitten vuoroin ojentamaan ja koukistamaan jalkaa.
 • Kun olet tehnyt n. 10 hidasta ojennusta, kokeile lempeästi hieroa reittä.
 • HUOM! Muista, että käsittely ei saa aiheuttaa niin paljon kipua, että lihas jännittyy. Pidä huolta rentouttavasta uloshengityksestä ja yritä päästää reisi pehmeänä leviämään pallon päälle.

Mikäli sinulla ei ole triggerpalloa tai tuplapalloa, voit kokeilla liikettä myös esim. tennispallolla tai nystyräpallolla. Ne ovat kuitenkin huomattavasti pehmeämpiä ja menevät kasaan reiden alla. Jos tarvitset triggerpallon, tuplapallon ja gua sha -kamman itsellesi tai lahjaksi saat tilattua ne edullisessa paketissa Kehonhuollon kaupasta.

Missä sinulla kiristää?

Mitä haluaisit, että ottaisin blogissani käsittelyyn joulukalenterin jälkeen? Kommentoi alle! Jaa tätä artikkelia myös ystävillesi, niin että hekin ovat valmiina seuraamaan pian alkavaa kalenteria!

Terveisin, Maria

Kerroinkin jo, että tein joulukalenterin pohjalta e-kirjasarjan. Haluan antaa sinulle lahjaksi ykkösosan <3.

Syötä tietosi lomakkeelle ja vahvista osoitteesi, niin kirja kilahtaa sähköpostiisi.

Tilaamalla kirjan saat paljon muitakin yllätyslahjoja ja joulukalenteriin liittyvät luukut. (Jos olet jo postilistallani, olet mukana automaattisesti eikä sinun tarvitse erikseen täyttää lomaketta.)

Tämä artikkeli on julkaistu 20.11.2016, päivitetty 5.11.2019

Jos tämä on sinusta hauska ja hyödyllinen joulukalenteri, minulle olisi suuri apu siitä, että jakaisit tämän sivun facebookissa. Huom! Jaa artikkeli vain jos oikeasti ajattelet, että sisältö voisi ilahduttaa fb-kavereitasi! Olen käyttänyt paljon tunteja tulevien luukkujen laatimiseen, joten tulisin todella onnelliseksi siitä, kun mahdollisimman moni pääsisi joulukalenterista nauttimaan. Tässä alapuolella on jakonappi, josta jako onnistuu näppärästi!

6 ajatusta kohteelle “Kehonhuollon joulukalenteri. Hyppää kyytiin!

 1. Tänään kiristää päänuppi työpäivän jälkeen 😉 mutta paljon istuen työtä tekevänä tuntuu, että kun nousee seisomaan, kestää hetken ennenkuin ”ruoto” oikenee. Ja kävely on välillä etukumaraa köpöttelyä ennenkuin oikenee 🙂 Mikä olisi toimisto- olosuhteissa oikeanlainen venyttely kun välineitä/ puolapuita tms ei ole saatavilla?

  1. Kiitos Eija kysymyksestä! Kehonhuollon kalenteri alkaa niska-hartiaseudun venytyksillä, jotka kaikki onnistuvat vaikka tuolilla istuen. Lisäksi suosittelen asahi-liikkeiden tekemistä niin, että muutama toisto per liike. Laita vaikka herätyskello hälyttämään vähintään 45 minuutin välein ;).

 2. Hei!
  Minulla on ongelmia saada pakaralihaksen yläosaa venymään. Olen kokeillut erilaisia liikkeitä… En ehkä tee niitä oikein
  T. Maarit

  1. Moi!

   Pakaravenytyksiä ei kieltämättä ole helppoa kohdistaa pakaroiden yläosaan. Joulukalenterissa on tulossa kolme eri luukkua pakaroiden lihaksille. Helpoiten tuonne yläosaan pääsee käsiksi triggerpallolla, tuplapallolla tai foam rollerilla.

 3. Hei. Yritin tilata joulukalentersii mutta eipä anna minun tilata. Ei millään konstilla. Ääni minulla soi korkealta ja kovaa ilman kähinöitä mutta vanha kroppa kaipaa huoltoa. Terv.Ohjeita kaipaava Inkeri.

  1. Kiva, että asia järjestyi! Ihanaa joulunodotusta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *