Posted on 9 kommenttia

Mistä joulussa on kyse? Kehonhuollon joulukalenterin luukku 24 Schubert: Ave Maria

Sydämelliset ja lämpimät joulun toivotukset 

Joulussa on kysymys armosta ja rakkaudesta. Joulun lapsen tärkeimpiä opetuksia on, että olemme arvokkaita juuri sellaisena kuin olemme. Viimeistään nyt on hyvä heittää syrjään turhat vaatimukset itseä kohtaan ja ottaa vastaan rakkaus, ilman ponnisteluja. Omiin kireyksiin ja kipuihinkin voi suhtautua hyväksyvästi ja kunnioittavasti  <3.

Kun lopetamme pyrkimykset oman arvomme ansaitsemiseen työllä, toimilla, sanoilla tai teoilla, olemme hyvinvoinnin ytimessä. Rakkautta, joka tulee osaksemme ilman omaa ansiotamme kutsutaan armoksi. Se on ensimmäinen askel itsestä ja sen myötä muista huolehtimiseen. Myötätuntoa ja armoa voi opetella.

Keho on viisas. Mitä kauniita ja positiivisia huomioita voisit tehdä itsestäsi ja kehostasi? Mikä mahdollisesti estää ajattelemasta näitä asioita useammin? Mikä muuttuisi, jos ajattelisit niitä useammin? Haastan sinut kommentoimaan artikkeliin vastauksia näihin kysymyksiin!

Alla olevan videon sävelin – oikein ihanaa ja kaikin tavoin hyvää joulua sinulle! Kiitos koko sydämestäni, että olet ollut mukana matkalla omaan kehoon tänä vuonna ja antanut minulle syyn kirjoittaa ja jakaa ajatuksiani <3.

Maria Svan, sopraano & Taina Marja-aho, piano (live Orivesi 9.12.2017)

KIITOS! T.  Sopraano, tanssi-liiketerapeutti ja kehonhuollon valmentajasi, Maria

PS. Koostin kehonhuollon joulukalenterin syvävenytyksistä pdf-muotoiset e-kirjat, joista venytykset voi tulostaa näppärästi luettaviksi.

Julkaistu 23.12.2016. Päivitetty 23.12.2017.

9 thoughts on “Mistä joulussa on kyse? Kehonhuollon joulukalenterin luukku 24 Schubert: Ave Maria

 1. Kiitos Maria viisaasta, kauniista, hauskasta ja kokonaisvaltaisesta opastuksestasi kehonhuoltoon. Sivusi on ollut minulle jatkuva ilo, apu ja inspiraatio ammatillisesti ja omassa elämässä, jatkuvassa paranemisen polussa ❤
  Kehoni voi hyvin ja kukoistaa, kun annan sille riittävästi lepoa, hyvää ruokaa ja asioita, joista nautin (jooga, meditaatio, hikisempi liikunta, tanssi, nauru, ulkoilu ja rakkaiden läheisyys). Hyvää tekevien asioiden jatkuvaa ja luonnollista toteutumista estää eniten tiedostamaton välinpitämättömyys itseä kohtaan ja huomion jatkuva suuntaaminen jonnekin muualle, omanarvontunnon puute. Tätä taas parhaiten lääkitsevät juuri yllämainitut asiat ja syvä kiitollisuus ainutkertaisesta ja ihmeellisestä kehosta, joka meille on elämän mittaiseksi hetkeksi annettu 🌳Hyvää joulua sinulle 😇

 2. Ihana joulukuu selkäkivuista kärsivälle.

  1. Kiitos palautteestasi Leena! Mukava kuulla, että kirjoituksilla on ollut käytännön merkitystä sinulle <3

 3. Kiitos, ja hyvää joulua teille

  1. Kiitos Leena <3. Mukavaa talven jatkoa sinulle!

 4. Kiitos, on iloa ja hyödyksi käytettävää materiaalia kuntoutuksessa ammatillisesti.

  1. Mukava kuulla Tapio <3

 5. Kiitos ihanasta joulutervehdyksestä!

  1. Kiitos sinulle, kun olit mukana joulukalenteria seuraamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *