Päällimmäinen palikka

Mieti hetki asentoasi, joka sinulla on juuri nyt.

Miten pääsi asettuu? Laita käsi niskallesi ja tunnustele miltä niska tuntuu. Kireyksiäkö, tunnetko emännänkyhmyn, leskenkyttyrän, jos näitä hassuja termejä käyttää. Jos tunnet kyhmyn, tiedät, että jotain pitää tehdä.

Miten niskan asento liittyy ryhtiin. Paljonkin! Ryhtisi koostuu ikään kuin kolmesta palikasta. Päällimmäinen palikka on pää, mukaan lukien niskan nikamat. Eli voi ajatella, että 1/3 ryhdistäsi on ”pääsi varassa”.

Mistä tiedät onko pääsi oikeassa asennossa? 

Jos pääsi on eteenpäin työntyneenä, tunnet sen niskassasi. Tunnet kireyttä. Tunnet sen kyhmyn.

Miksi pään on hyvä olla oikeassa asennossa?

Mitä väliä sillä on, miten se siellä keikkuu?

Jos et kannattele päätäsi oikein, saatat saada niskan kipeäksi. Lihaksissasi on turhia kireyksiä, jännityksiä, ne eivät aktivoidu oikein. Voi olla, että kaulan puolen lihaksesi eivät tee mitään, kun taas niskan puolen lihakset ovat kokoajan jännittyneet ja venyneessä tilassa. Kun pääsi asettuu kellumaan oikeaan asentoon, lihaksesi vapautuvat, kasvat pituutta ja säästyt niskavaivoilta ja jopa päänsäryltä.

Yleinen virheasento on someniska. Tällöin työnnät päätäsi eteenpäin ja kallistat alaspäin. Kun niskasi on kumarassa, pää kohti kännykkää tai läppäriä, niskallesi asettuu jopa 27 kg paino. Voit kuvitella, että siinä istuisi noin 7-vuotias lapsi. Kuorma niskallesi kasvaa huomattavasti.

Uskon, että et halua olla siinä asennossa enää kymmenen vuoden päästä. Mitä se tekisikään lihaksillesi ja koko ryhdillesi. Yläselkäsi pyöristyy, pituutesi painuu kasaan, leskenkyttyrä niskassasi kasvaa, kaulasi on lytyssä.. Hui! Tätä et halua!

Katso video, jossa näytän avustajani kanssa, mitä niskassasi tapahtuu, kun pääsi työntyy eteenpäin.

Haluan oppia lisää!

 

Mitä tehdä pään oikean asennon saavuttamiseksi? 

Aina kun huomaat virheasennon, korjaa sitä. Se on hyvä alku. Opi huomamaan huono asento.

Kun hahmotat virheet, voit korjata niitä. Päivän mittaan on hyvä tarkkailla tilannetta. Jos työskentelet koneella, luet kännykkää, pää kallistuu helposti eteenpäin. Tärkeintä on tauottaa, venytellä ja korjata asentoa. Kun alat hahmottaa asentoasi ja tarkkailla sitä, olet jo voiton puolella.

Kännykän kanssa surffailuun vinkki hyvään asentoon:

Pidä kännykkää kahdella kädellä.

Pidä olkavartesi mahdollisimman lähellä kehoasi.

Tuo kännykkä melkein silmiesi korkeudelle.

Pidä pää suorassa, kädet kuljettavat kännykkää lähemmäksi, jos tarvetta.

Aina emme voi välttää niitä epäergonomisia asentoja, mutta pääasia on, että tiedostat ne ja osaat korjata niitä.

Jos haluat tietää ”palikoiden rakennusohjelmasta”

ja ryhdin rakentamisesta enemmän, tutustu ©KaunisNainen metodiin. Opetan pään oikean asennon. Kun opit sen, vältyt niskavaivoilta, jopa päänsäryltä. Ajatukseni on: Jokainen nainen on kaunis, kun kantaa itsensä ryhdikkäästi! https://eveliinarusi.fi/kaunis-nainen-verkkovalmennus/

Nosta siis pääsi kellumaan niin, ettet tunne kireyksiä. Anna pääsi kohota ylöspäin kuin ilmapallo keveänä, päällimmäisenä palikkana.

Bloigikirjoituksen vieraskynäili

Purentalihaksiin erikoistunut hieroja

Asahi Health -ohjaaja

©KaunisNainen -menetelmän kehittäjä

Eveliina Rusi / Eveliinan polku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *