Posted on Jätä kommentti

Vatsalihastesti syville vatsalihaksille. Kokeile tämä lyhyt testi!

tämä vatsalihastesti kertoo onko syvät vatsalihakset kunnossa

[Sisältää suosittelumarkkinointia alekoodin muodossa]

Muistatko tehneesi koulussa vatsalihastestin istumaannousten? Kaveri piti jaloista kiinni ja yritit tehdä maksimimäärän nousuja puoleen minuuttiin. No, kyllä tuokin testi kertoo jotain. Se kertoo suoran vatsalihaksen ja lonkankoukistajien voimasta. Selän hyvinvoinnin kannalta olennaisempaa on kuitenkin testata poikittaisen vatsalihaksen kunto!

Poikittainen vatsalihas on selän kannalta tärkeä tukilihas, joka osallistuu myös hengityksen säätelyyn. Kun nostat jotain, poikittainen vatsalihas tiivistyy.

Tee peruskoulutestiä mielummin tämä vatsalihastesti

  1. Asetu selinmakuulle polvet koukussa jalkapohja lattiaa vasten.
  2. Aseta kätesi lannerangan alle ja nosta sääret vaakatasoon ja reidet pystyasentoon.
  3. Lähde viemään vuoron perään oikeaa ja vasenta jalkaterää lattiaan.

Näyttää helpolta, mutta onko? Tunnustele, että selän paino ei kevene tai ranka ei nyi, kun teet liikettä. Ranka ei saa liikkua! Pienetkin liikkeentuntemukset tai paineen vaihtelut käsiä vasten ovat liikaa!

Vatsalihastestin tulosten tulkinta

  1. Jos et saa selkärankaa pysymään paikallaan, kun liikutat yhtä jalkaa edes takaisin, keskivartalostasi puutuu kontrolli ja todennäköisesti kärsit myös selkäongelmista.
  2. Jos tämä onnistuu niin, että selkäranka ei hievahdakaan, syvät vatsalihaksesi ovat kohtalaisessa kunnossa, mutta parannettavaa saattaa vielä olla.
  3. Kokeile vielä saatko vietyä molemmat jalkaterät yhtäaikaaa lattiaan ja takaisin lähtöasentoon. Jos tämä onnistuu ilman, että selkäranka nykii, vatsalihaksesi ovat jo aika hyvässä kunnossa.

Jos haluat lisää kontrollia keskivartaloosi, tsekkaa ihmeessä toiminnallisen vatsatreenin verkkokurssi. Kouluttajani Jukka Harju, joka on opettanut minulle mm. tämän testin on kehittänyt loistavan harjoitteluohjelman, jota noudattamalla saat varmasti aikaan tuloksia. Jukan toiminnallinen vatsatreeni ei keskity pelkkiin rutistuksiin ja pinnallisiin lihaksiin, vaan harjoittaa vatsalihaksia monipuolisesti.

Lue lisää toiminnallisesta vatsatreenistä ja hyödynnä ilmoittautuessasi 15 %-alekoodi: MBODY

Mikä tärkeintä, Jukan kurssilla vatsalihasten aktivointi integroidaan myös raajojen liikkeisiin. Tämä pitää huolen siitä, että tarvittavat lihakset toimivat myös käytännössä. Eristetyt vatsalihasharjoitukset eivät yksistään auta.

Tyydyttikö vatsalihastestin tulos sinua?

Ei kannata kiirehtiä treenissä takapuoli edellä puuhun! Säilytä maltti ja huolellisuus. Ennen kaikkea ole armollinen itsellesi! Jos vatsalihastestin tulos ei vielä tyydyttänyt, pienikin treeni auttaa saamaan paremman tuloksen!

Jos kärsit vatsalihasten erkaumasta tai vatsalihaksesi eivät ole vielä riittävän hyvässä kunnossa haastavampiin liikkeisiin, keskity ensin syvien vatsalihasten aktivaatioliikkeisiin ja siirry rutistuksiin ja vaativampiin liikkeisiin vasta, kun syvät vatsalihaksesi ovat vahvistuneet riittävästi.

Yhteistyössä: Natural Bootcamp Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *