Posted on Jätä kommentti

Vatsalihastesti syville vatsalihaksille. Kokeile tämä lyhyt testi!

tämä vatsalihastesti kertoo onko syvät vatsalihakset kunnossa

Muistatko tehneesi koulussa vatsalihastestin istumaannousten? Kaveri piti jaloista kiinni ja yritit tehdä maksimimäärän nousuja puoleen minuuttiin. No, kyllä tuokin testi kertoo jotain. Se kertoo suoran vatsalihaksen ja lonkankoukistajien voimasta. Selän hyvinvoinnin kannalta olennaisempaa on kuitenkin testata poikittaisen vatsalihaksen kunto!

Poikittainen vatsalihas on selän kannalta tärkeä tukilihas, joka osallistuu myös hengityksen säätelyyn. Kun nostat jotain, poikittainen vatsalihas tiivistyy.

Tee mielummin tämä vatsalihastesti

  1. Asetu selinmakuulle polvet koukussa jalkapohja lattiaa vasten.
  2. Aseta kätesi lannerangan alle ja nosta sääret vaakatasoon ja reidet pystyasentoon.
  3. Lähde viemään vuoron perään oikeaa ja vasenta jalkaterää lattiaan.

Näyttää helpolta, mutta onko? Tunnustele, että selän paino ei kevene tai ranka ei nyi, kun teet liikettä. Ranka ei saa liikkua! Pienetkin liikkeentuntemukset tai paineen vaihtelut käsiä vasten ovat liikaa!

Vatsalihastestin tulosten tulkinta

  1. Jos et saa selkärankaa pysymään paikallaan, kun liikutat yhtä jalkaa edes takaisin, keskivartalostasi puutuu kontrolli ja todennäköisesti kärsit myös selkäongelmista.
  2. Jos tämä onnistuu niin, että selkäranka ei hievahdakaan, syvät vatsalihaksesi ovat kohtalaisessa kunnossa, mutta parannettavaa saattaa vielä olla.
  3. Kokeile vielä saatko vietyä molemmat jalkaterät yhtäaikaaa lattiaan ja takaisin lähtöasentoon. Jos tämä onnistuu ilman, että selkäranka nykii, vatsalihaksesi ovat jo aika hyvässä kunnossa.

Jos haluat lisää kontrollia keskivartaloosi, tsekkaa ihmeessä tämä kurssi! Kouluttajani Jukka Harju, joka on opettanut minulle mm. tämän testin on kehittänyt loistavan harjoitteluohjelman, jota noudattamalla saat varmasti aikaan tuloksia. Jukan toiminnallinen vatsatreeni ei keskity pelkkiin rutistuksiin ja pinnallisiin lihaksiin, vaan harjoittaa vatsalihaksia monipuolisesti.

Lisäksi, mikä tärkeintä, kurssilla vatsalihasten aktivointi integroidaan myös raajojen liikkeisiin. Tämä pitää huolen siitä, että tarvittavat lihakset toimivat myös käytännössä. Eristetyt vatsalihasharjoitukset eivät yksistään auta.

Haluaistko lisää tukea selkäsi suojaksi?

Klikkaa tästä toiminnallisen vatsatreenin lisätietoihin ja ilmoittaudu mukaan

Syvien vatsalihasten harjoittelu voi auttaa kuromaan vatsalihasten erkauman kasaan

vatsalihasten erkauftJoskus synnytyksestä on jo vuosia, mutta vatsalihakset ovat jääneet erilleen. Raskausaikana suoran vatsalihaksen (päällimmäinen ”sixpack-lihas”) puoliskot liukuvat sivummalle ja niiden välissä oleva kalvo kasvaa leveyssuunnassa.

Tällöin ei saisi tehdä mitään sellaisia vatsalihasharjoituksia, joissa vatsaonteloon muodostuu liikaa painetta. Jos päästät vatsan pullahtamaan vatsalihasharjoittelussa, venytät suoran vatsalihaksen välissä olevaa kalvoa entisestään.

Tällaisessa tilanteessa on vatsalihasharjoittelussa on lähdettävä etenemään huolellisesti ja kärsivällisesti. Vältä erityisesti istumaannousuja, lankkua ja suuria kiertoliikkeitä. Harjoittele sen sijaan aktivoimaan poikittaista vatsalihasta mm. ”kisssanoksennus”-mielikuvalla, jonka esittelin edellisessä artikkelissa.

Tämän artikkelin vatsalihastestin liikettä voit tehdä sen jälkeen kun olet päässyt harjoittelussa hyvään alkuun ja oppinut aktivoimaan poikittaista vatsalihasta ja lantionpohjaa ! Pidä vain vatsa litteänä, ettet venytä erkaumaa lisää. Erkaumasta voit lukea enemmän täältä.

Tyydyttikö vatsalihastestin tulos sinua?

Kouluttajani Jukka Harjun kehittämä toiminnallinen vatsatreeni on harjoitusohjelma, joka soveltuu kaikille. Harjoituksissa edetään vaiheittain. Jos kärsit erkaumasta tai vatsalihaksesi eivät ole vielä riittävän hyvässä kunnossa haastavempiin liikeisiin, keskity syvien vatsalihasten aktivaatioliikkeisiin ja siirry vaativampiin liikkeisiin vasta, kun lihaksesi ovat vahvistuneet riittävästi.

Toiminnallisen vatsatreenikurssin materiaalit ovat halutessasi sinun loppuelämäsi

Ei siis kannata kiirehtiä treenissä takapuoli edellä puuhun! Säilytä maltti ja huolellisuus. Ennen kaikkea ole armollinen itsellesi! Jos vatsalihastestin tulos ei vielä tyydyttänyt, pienikin treeni auttaa saamaan paremman tuloksen! Tästä kurssin lisätietoihin.

Yhteistyössä: Natural Bootcamp Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *