gua sha kampoja on eri värisiä

Faskiakampa – Miten sitä käytetään ja kuinka valitset sopivan gua sha -kamman?

Lue tästä ohjeet ja katso videot gua sha -kamman käytöstä

Gua sha -kammat lähtevät yleensä kotiisi kirjeenä. Jos tilaat isomman erän tuotteita, faskiakampa toimitetaan postipakettina noutopisteeseen tai lisämaksusta kotiin.

Kaikilla gua sha -kammoilla voit käyttää seuraavia tekniikoita:

  • Kevyet nopeat sivelyt pintafascialle
  • Hitaat sivelyt kivuttomalla paineella syvemmälle kudoksiin
  • Triggerpisteiden painaminen kamman terävällä kärjellä
  • Tarttuneiden kalvojen irti hankaaminen niin, että iho pysyy kiven sormissa tai kärjessä kiinni.
  • Gua sha -kampaamisen suunta on aina kohti sydäntä.
  • Halutessasi voit kokeilla gua sha -kamman kanssa myös luonnonöljyjä.

Gua sha -kampa sopii joka kehonosalle, myös kasvojen alueelle

Vältä ainoastaan kaulan etualuetta, imusolmukkeita ja ulkonevia luomia. Suonikohjujen alueella käytä vain kevyttä sivelyä. Jos iho on ärtynyt, tulehtunut tai sinulla on kuumetta, älä käytä faskiakampaa

Kivisen gua sha -kamman voit ottaa huoletta mukaan saunaan, mutta älä tiputa sitä laattalattialle! Viimevuosina kampa on löytänyt tiensä myös yhdeksi suomalaisten synnyttäjien luonnolliseksi kivunlievityskeinoksi

Penikkataudista kärsiville juoksijoille kampa on ollut todella hyvä apu: Kevyet nopeat sivelyt ennen lenkkiä ja hitaat syvemmät kaaputukset lenkin jälkeen. Lue tästä, kuinka voit hoitaa ja ennaltaehkäistä plantaarifaskiittia gua sha -kamman avulla.

Kumpi gua sha -kamman materiaali on parempi vaihtoehto faskiakammaksi?

Jos mietit tilaisitko kivisen vai muovisen faskiakamman, tässä muutama ero pohdintojesi tueksi!

Muovinen gua sha -kampa on kestävin ja edullisin vaihtoehto ja sopii helpon puhdistettavuutensa vuoksi parhaiten sellaiseen käyttöön, jossa kampaa käytetään esim. urheilujoukkueen tai hierojan usean asiaakaan kesken. Muovinen kampa myös liukuu iholla aavistuksen kivikampaa sutjakkaammin.

Kivinen faskiakampa puolestaan on tuntumaltaan enemmän luxus. Kivikampa imee itseensä kehon lämmön ja tuntuu hetken käytön jälkeen kuin toisen ihmisen kädeltä. Kivikamman voit halutessasi ennen käsittelyä myös viilentää jääkaapissa, tai lämmittää lämpimällä vedellä.

Kivinen gua sha -kampa pakataan extrahyvin kuplamuoviin ja sitä tulee käsitellä huolellisesti myös käytettäessä. Vaikka kivi on materiaalina kova ja kestävä, ohueksi muotoiltuna gua sha -kampa saattaa rikkoontua pudotessaan. Kivisen faskiakamman ehdottomasti paras puoli on lämmönjohtavuus.

Vihreä aventuriini on kivimateriaalina hieman arempi kuin musta obsidan, koska aventuriini on kivenä liuskemainen. Aventuriinisessa gua sha -kammassa voi olla nähtävissä kiven kerrostumia. Jokainen kivikampa on oma yksilönsä

Emme yksittäispakkaa muovista faskiakampaa, koska haluamme välttää turhaa pakkausmateriaalia. Muovikammat tulevat meille pahvilaatikoissa ja matkalla varastollemme ne saattaavat liikkua jonkin verran toisiaan vasten. Pinta ei näin pysy täysin korkeakiiltoisena. Tämä ei vaikuta gua sha -kamman käyttöön millään tavalla.

Yksi vaihtoehto on tietysti tilata molemmat eri materiaalit!

Miten sydänkampa ja sormimallinen gua sha -kampa eroavat toisistaan?

Sydänkammalla saa mukavasti napattua esim. hartian lihaksen sydämen pyörylöiden väliin. Väli on riittävän pitkä, että voit myös ”kammata” lihaksia yhtäaikaa molemmin puolin selkärankaa. Sormimallilla puolestaan saa napattua ihoa kiinni kolmesta kohtaa, jos haluat liikutella/irrotella pintafaskiaa.

Katso tästä video-ohjeita gua sha -kammalle eli faskiakammalle

Ps. Hieroja, pt, fyssari, doula tai hoitoja tekevä ihmisten kohtaaja! 

Haluaisitko palvella asiakkaita opettamalla heitä hoitamaan myös itse itseään?  Tutustu tästä tukkuhinnastoon ja laita viestiä, jos haluat tehdä tilauksen tai kysyä lisää.