Posted on Jätä kommentti

Kiertovenytys vartalon etupuolelle • Luukku 22

Vartalon etupuolen kiertovenytys

Tämä kiertovenytys sopii hyvin jouluteemaan. Kouluttajani Jukka Harju on nimittäin nimennyt venytysasennon joulutortuksi tai joulutorttutaikinaksi riippuen venyttelijän liikkuvuudesta. Tässä kuvat ja ohjeet taikinaversioon ;). Torttuversio on päässyt artikkelin kansikuvaan. Kyseessä siis vartalon etupuolen kiertovenytys. Venytys kohdistuu osaan spiraalilinjaa ja toiminnalliseen etulinjaan, eli eturistiin. Tämä kiertovenytys on hyvä pari toiminnallisen takalinjan venytykselle.

Vartalon etupuolen kiertovenytys kuvina

  • Asetu lattialle koukkuselinmakuulle. Nosta vasen nilkka oikean polven eteen ja avaa kädet vartalon sivulle.

  • Käänny sitten oikealle kyljelle niin, että vasen polvi on lukittuna maahan ja molemmat kädet ovat päällekäin vartalon edessä.

  • Pidä vasen polvi tiiviisti lattiassa. (Käytä oikeaa jalkaa painona säären/pohkeen päällä.) Lähde kiertämään päällimmäistä kättä vieden sitä läheltä lattiaa pään yli toiselle puolelle vartaloa. Anna katseen seurata perässä niin, että koko ranka on kiertyneenä.
  • Käsi voi jäädä joko hivenen yläviistoon, tai tulla vaakatasoon. Voit myös vaihdella käden asentoa pitkin venytystä. Käden ei tarvitse osua lattiaan!

Vartalon etupuolen kierto. Venytys lattialla.

  • Hengittele rentoutellen tässä 1-3 minuuttia. Tunnustele oloa ja vaihda puolta.
  • Voi olla hyvä idea tehdä venytysten jälkeen selkärangan rullausta tai pyöristää selkää lapsen asennossa. Pitkän kiertovenytyksen jälkeen annat rangalle lepohetken ja mahdollisuuden asettua takaisin paikalleen.

Lataa tästä e-kirjakooste joulukalenterin niska-hartiaseudun syvävenytyksistä!

Saat samalla mm. pdf-ohjeen faskialinjojen dynaamisiin venytyksiin luonnollisesti, täysin maksutta! Jos sinulle tulee jo kehotuskirje, olet saanut yllärit ;).

Oletko jo tsekannut tämän äänenhuollon kurssin, jossa on harjoitteita äänen lämmittelyyn ja äänentuottoelimistön vetreytykseen? Opit samalla rentoutta ja parempaa tekniikkaa äänen tuottamiseen. Kurssilla on mukana myös videot tärkeimpiin niska-hartiaseudun syvävenytyksiin.

Tämän kurssin voit käydä itse tai antaa lahjaksi ihmiselle, joka käyttää ääntään puhuen tai laulaen. Kurssi sopii myös, jos on halu saada lisää vahvuutta ja kestävyyttä ääneen. Tiedätkö muuten, mitä äänenhuolto on? Lue tämä artikkeli, niin tiedät!

T. Maria: Sopraano, tanssi-liiketerapeutti ja kehonhuollon valmentaja

PS. Muistathan tehdä kaikki joulukalenterin venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Kehonhuollon joulukalenterin venytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Artikkeli julkaistu 21.12.2016. Päivitetty 22.12.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *