Posted on 2 kommenttia

Niskan venytys • Luukku 5

Niskan venytys pyöristäen alas

Muista lempeys ja hellittävä hengitys niskaa venyttäessä <3

  • Risti kädet takaraivolle. Työnnä päätä taakse ja ylös käsiä vasten ennen niskan venytystä.

niskavenytys-loppu

  • Pidä selkä suorassa ja anna leuan kääntyä kohti rintaa samalla pyöristäen niskaa kaarelle. (Älä siis taita, vaan pyöristä)
  • Sisäänhengityksellä täytä lapojen väliä. Rentouta uloshengityksellä hartiat ja niska pitäen edelleen selkä suorassa.

niskan venytys alas pyöristäen

 

  • Halutessasi kierrä katsetta kevyesti kohti kainaloa venytyksen kohdistamiseksi vuoroin molemmille puolille.

niskavenytys-kainalokatse

  • Pysy venytyksessä 1-2 minuuttia. Lopeta niskan venytys palaamalla keskelle ja työnnä päällä kädet takaisin taakse.

niskavenytys-aloitus

Piditkö tästä niskan venytyksestä?

Haluaisitko saada tarkempia ohjeita venytyksen tekemiseen videon muodossa, tämä venytys ja kolme muuta äänenkäyttäjälle tärkeää venytystä löytyy yhdessä kollegani Liisi Petterssonin kanssa rakentamaltani äänenhuollon kurssilta: Löydä äänesi – äänenhuolto tutuksi.

Jos mietit, mitä äänenhuolto on, miten se liittyy kehonhuoltoon ja miksi sinunkin kannattaa huoltaa ääntäsi (vaikket ehkä ennen olisi sitä ajatellutkaan), voit lukea tämän artikkelin. Pohdiskelen artikkelissa myös sitä, miten voit omaksua uusia terveellisiä tapoja ja rutiineja ja paljastan synkän salaisuuteni liittyen hammaslankaan!

gua sha kampa
MBodyn Gua sha -kampa.

Jos niskasi on kireä, suosittelen ehdottomasti myös niskalihasten vahvistusta venytysten oheen. Kun lihakset ovat vahvat, ne jaksavat kantaa pään kuorman. Myös pään optimaalisella asennolla on suuri rooli! Tiesitkö muuten, että venytyksen aikana kohdelihaksen verenkierto vähenee tilapäisesti, mutta venytyksen loputtua, verenkierto moninkertaistuu siihen verrattuna, mitä se oli ennen venytystä.

Joko katsoit ykkösluukun bonusvideon, jossa esittelin gua sha -kamman käyttöä kallonpohjaan ja niskaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan videon ohjeita. Jos sinulla ei ole gua sha -kampaa, voit kokeilla tehdä ohjeen mukaan tavallisen kamman nurjalla sivulla (ei ole yhtä hyvä, mutta antaa jonkinlaisen käsityksen). Nappaa kammalla kallonpohjan ”niskanahkasta” kiinni ja liikuttele kampaa ihoa venyttäen. Voit myös kammata lihaksia kallonpohjasta alas kohti hartioita. Katso ykkösluun video-ohje tästä!

Haluaisitko itsellesi monikäyttöisen Gua Sha -kamman? Voit hankkia sellaisen edullisesti tästä:

Muistathan tehdä kaikki joulukalenterin venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Kehonhuollon joulukalenterin venytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti.

Tuliko sinulle kysyttävää tästä venytyksestä tai voinko auttaa sinua jotenkin muuten? Laita kommentti artikkeliin tai kirjoita minulle sähköpostia! Voit halutessasi jakaa tämän artikkelin ohjeineen eteenpäin. Olisin siitä hirmu kiitollinen. Kehonhuollon joulukalenterin missio on, että ihmiset ottaisivat entistä enemmän vastuuta omasta hyvinvoinnista ja saisivat kireydet hallintaan yksinkertaisilla pienillä vinkeillä. Kiitos, kun luet.

Huomenna vuorossa lavankohottajan venytys ja muutenkin suuri päivä! Suomi täyttää 100 vuotta <3. Kiitos Suomi ja kiitos kaikki ne, jotka ovat tätä maata rakentaneet <3. Miten sinä aiot juhlia?

Artikkeli julkaitu 4.12.2016. Päivitetty 4.12.2018

2 thoughts on “Niskan venytys • Luukku 5

  1. Kiitos

    1. Olepa hyvä Liisa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *