Posted on 4 kommenttia

Leveän selkälihaksen venytys • Luukku 20

Leveän selkälihaksen venytys

Leveä selkälihas on selän suurin pinnallinen lihas. Se kiinnittyy ristiluuhun, suoliluuhun, selkärangan poikkihaarakkeisiin sekä käsivarren olkaluuhun. Katso Hieronta Markun havainnollinen kuva. Tällä kertaa en avaa sen enempää taustoja, vaan siirryn asiaan. Leveän selkälihaksen venytys voidaan tehdä mm. näillä kahdella tavalla. Ai niin, kuulisin mielelläni, mikä on ollut tähän astisista joulukalenterin venytyksistä suosikkisi? Jätä artikkeliin kommentti, niin saadaan vertailua <3.

Leveän selkälihaksen venytys seisten

 • Nosta oikea käsi ylös. Vedä napaa sisään tai mielestäni parempi ilmaus, sisäelimiä kohti rankaa 😉 ja käännä häntää koipien väliin.

 • Tartu vasemmalla kädellä oikeasta kädestä ja vedä sivulle. Nosta edelleen napaa ylös ja vedä sisäelimiä lähemmäs rankaa.

selän venytys

 • Pyöristä lapojen väliä. Anna katseen ja vartalon kiertyä kohti vasenta jalkaa.

Leveän selkälihaksen venytys seisten

 • Jää venytykseen huokaillen rentouttamaan selkää 1-3 minuutiksi.
 • Ennen kuin vaihdat toiseen puoleen, tunnustele kehon asennon muutosta seisten.

Leveän selkälihaksen venytys roikkumalla ovenkarmista tai tolpasta

 • Tartu oikealla kädellä tolpan tai ovenkarmin reunalta kiinni ikään kuin roikottaisit vartaloa ja oikeaa kankkualatissimus dorsi venytys
 • Kierrä katsetta ja ylävartaloa kohti kainaloa.Leveän selkälihaksen venytys roikkumalla ovenkarmista
 • Pyöristä lapojen väliä ja keskiselkää nostamalla sisäelimiä ylös kohti rankaa. Tunne, miten kankku laskee alemmas sitä mukaan, kun selkä antaa periksi.latissimus dorsi venytys
 • Jää venytykseen huokaillen rentouttamaan selkää 1-3 minuutiksi.
 • Ennen kuin vaihdat toiseen puoleen, tunnustele kehon asennon muutosta seisten.

Olisin kovin kiitollinen, jos voit auttaa jakamalla joulukalenterin luukkuja ystävillesi.

Kehonhuollon joulukalenteri on ennenkaikkea joululahjani sinulle, joka tätä luet. Toivon, että joulukalenteritempauksella saan siirrettyä sähköiseen muotoon sitä tietoa, mitä olen viimeiset kymmenen vuotta opettanut ja ohjannut tunneilla. Uskon vahvasti näiden venytysten rentouttavaan voimaan ja toivon, että mahdollisimman moni löytäisi näistä apua mahdollisesti pidempäänkin vaivanneisiin kireyksiin. Voimme vaikuttaa todella paljon omaan oloomme. Vaikka vaiva olisi kroonistunut, voimme lievittää ongelmaa ja pitkäjänteisellä työskentelyllä jopa päästä siitä yli.

Kalenterissa esittelemäni syvävenytykset ovat yksi tapa ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistaan ja alkaa vaikuttamaan kehon olotilaan. Muita loistavia keinoja ovat putkirullaus ja fasciahuolto pienvälineillä, Asahi health -terveysliikunta sekä tukilihasten vahvistus.

Huomenna jatketaan syvävenytyksiä!

Nähdään, terveisin: Maria

>> Tilaa tästä maksuton e-kirja niska-hartiaseudun syvävenytyksistä!

Artikkeli julkaistu 19.12.2016. Päivitetty 20.12.2018.

4 thoughts on “Leveän selkälihaksen venytys • Luukku 20

 1. Piriformiksen venytys on ollut näistä kaikista suosikkini 🙂

  1. Kiva kuulla! Tuohon venytykseen tulee muuten eniten väkeä myös hakukoneiden kautta :D.

 2. Olen tehnyt joulukalenterin venytyksiä nyt vapaapäivinä aina muutaman venytyksen kerallaan. Ohjeet ovat loistavia ja tunnen jo omaa kroppaani paljon paremmin. Yllätyksiä on löytnyt melkoisesti.
  Tällä hetkellä suurin huoleni on, että ethän vaan kadota näitä ohjeita minnekään. Olisi hienoa jos voisin kerta toisensa jälkeen etsiä samat ohjeet.

  Kiitos hienosta ohjeistuksesta!

  1. Kiitos Pirjo!
   Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että luukut ovat tuoneet sinulle iloa ja valaisseet kehosi toimintaa <3. Tarkoitus on pitää ne esillä myöhemminkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *