Posted on 6 kommenttia

Lavan yläosan ja hartian venytys + ohjevideo triggerpallokäsittelyyn • Luukku 2

Jos olet istumatyöntekijä, nouse seisomaan kun teet hartian venytystä, jotta saat vaihtelua istumiselle.

 • Laske hartia alas (Ajattele laskevasi lapaluuta alaspäin.) ja pidä se alhaalla koko venytyksen ajan. Tuo oikea kyynärpää rinnan eteenhartiavenytys

 

 • Koukkaa vasemmalla kädellä oikean olkavarren ali. Vedä olkavartta lähemmäs vartaloa ja poispäin olkapäästä. Pidä edelleen hartia ja lapaluu alhaalla.
  hartiavenytys3
 • Kokeile halutessasi nostaa käsiä ylemmäs tai alemmas löytääksesi parhaan kohdan.hartiavenytys2
 • Pysy venytyksessä 1-2 minuuttia ja toista vasemmalle puolelle.
 • Muista hellittävä hengitys. Älä väännä väkisin vaan kunnioita kireyksiäsi. Ne ovat kehon viesti siitä, että joku kohta on jäänyt liian vähälle huomiolle ja on ylirasittunut. Kuuntele siis kireyttä kunnioittavasti ja suostuttele hellästi kehoa vapautumaan ja pehmenemään.

Voit kokeilla lapaluun yläpuolelle myös triggerpalloa, mikäli haluat kohdistaa käsittelyn tarkemmin kuin hartian venytyksessä on mahdollista tehdä.

Laita pallo seinän ja käsiteltävän kohdan väliin. Anna riittävästi painetta, jotta pallo pysyy paikallaan. Tunne saa olla epämiellyttävä, mutta pidä kipu niissä rajoissa, että voit rentoutella käsiteltävää aluetta. Nosta ja laske kättä ylös-alas vartalon sivulla. Pintafascia lukittuu paikalleen, ja syvemmät kudokset ovat pakotettuina liikkumaan pintaa vasten. Jos löydät kipupisteen. Anna painetta ja jää hengittelemään kipua rentoutellen.

Puuttuuko Sinulta vielä triggerpallo? Tästä pääset hankkimaan omasi tai tilaa kerralla edullisesti koko fasciapaketti.

Miltä hartian venytys tuntui? Tuliko sinulle kysymyksiä mieleen? Kommentoi rohkeasti! Jos pidit venytyksestä, pistä se jakoon kaverille. Tuosta vähän alempaa löytyy jakonappi, josta on helppo jakaa nämä ohjeet somessa ystäville, jotka kaipaisivat tällaisia ohjeita. Kun maksutonta sisältöäni jaetaan, muistan, että sitä kaivataan jatkossakin.

Huomiseen! T. Maria

PS. Muistathan tehdä kaikki joulukalenterin venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Kehonhuollon joulukalenterin venytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Artikkeli julkaistu 1.12.2016. Päivitetty 1.12.2018

6 thoughts on “Lavan yläosan ja hartian venytys + ohjevideo triggerpallokäsittelyyn • Luukku 2

 1. Pääsin oikeastaan vasta nyt lukemaan näitä venytysohjeita, olen ollut paljon poissa tietokoneen ääreltä (ja kännykästä ohjeita on tosi hankala lukea, varsinkin kun pohja on musta ja teksti punaista; en ole vielä keksinyt miten saisin värit normaaleiksi, vaalealla pohjalla mustat tekstit). Mutta nyt aloitin hartianvenytyksistä. Tuntui hyvältä. Mutta millainen se triggerpallo on, mistä sellaisia voi hankkia?

  1. Hei Hilkka! Kiitos kommentistasi. Tämä venytys tuntuu kyllä itsellänikin aina tosi hyvältä :). Triggerpallo on kova ja luistamaton pallo, joka uppoa syvälle lihakseen, ja pysyy hyvin paikoillaan seinää vasten. Tässä linkki verkkokauppaani, josta voi tilata pallon ilman toimituskuluja: https://mbody.info/tuote-osasto/triggerpallo-tuplapallo-gua-sha-kampa/

   Mukavaa talven jatkoa sinulle ja antoisia hetkiä kehonhuollon parissa <3.

 2. Hei!
  Venytykset on mahtavia ja olen niitä tehnyt innolla.
  Minulla on melkoinen ”huolikyhmy ” niskassa ja mietinkin onko näistä venytysliikkeistä joku, joka erityisesti pienentäisi kyhmyä?
  Iloista Pääsiäistä
  Maarit

  1. Huolikyhmyyn auttaa varmasti tämä Alexander-tekniikan perusharjoitus: http://vintti.yle.fi/yle.fi/muuttujat/index/special/3/index.html
   Rintarangan liikkuvuuteen kannattaa myös panostaa 👌

 3. Kiitos 🤗. Noi pallot olis kätevät vaikka onnistui tennispallollakin.

  1. Hienoa, että testasit 👍👍. Tennispallolla pääsee alkuun, ja sitten kun haluat jämäkämmän ja syvemmälle ulottuvan vaikutuksen, nämä kovat pallot ovat 👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *