Kirjoitettu

Lavan yläosan ja hartian venytys + ohjevideo triggerpallokäsittelyyn • Luukku 2

Jos olet istumatyöntekijä, nouse seisomaan kun teet hartian venytystä, jotta saat vaihtelua istumiselle.

  • Laske hartia alas (Ajattele laskevasi lapaluuta alaspäin.) ja pidä se alhaalla koko venytyksen ajan. Tuo oikea kyynärpää rinnan eteenhartiavenytys

 

  • Koukkaa vasemmalla kädellä oikean olkavarren ali. Vedä olkavartta lähemmäs vartaloa ja poispäin olkapäästä. Pidä edelleen hartia ja lapaluu alhaalla.
    hartiavenytys3
  • Kokeile halutessasi nostaa käsiä ylemmäs tai alemmas löytääksesi parhaan kohdan.hartiavenytys2
  • Pysy venytyksessä 1-2 minuuttia ja toista vasemmalle puolelle.
  • Muista hellittävä hengitys. Älä väännä väkisin vaan kunnioita kireyksiäsi. Ne ovat kehon viesti siitä, että joku kohta on jäänyt liian vähälle huomiolle ja on ylirasittunut. Kuuntele siis kireyttä kunnioittavasti ja suostuttele hellästi kehoa vapautumaan ja pehmenemään.

Voit kokeilla lapaluun yläpuolelle myös triggerpalloa, mikäli haluat kohdistaa käsittelyn tarkemmin kuin hartian venytyksessä on mahdollista tehdä.

Laita pallo seinän ja käsiteltävän kohdan väliin. Anna riittävästi painetta, jotta pallo pysyy paikallaan. Tunne saa olla epämiellyttävä, mutta pidä kipu niissä rajoissa, että voit rentoutella käsiteltävää aluetta. Nosta ja laske kättä ylös-alas vartalon sivulla. Pintafascia lukittuu paikalleen, ja syvemmät kudokset ovat pakotettuina liikkumaan pintaa vasten. Jos löydät kipupisteen. Anna painetta ja jää hengittelemään kipua rentoutellen.

Miltä hartian venytys tuntui? Tuliko sinulle kysymyksiä mieleen? Kommentoi rohkeasti! Jos pidit venytyksestä, pistä se jakoon kaverille. Tuosta vähän alempaa löytyy jakonappi, josta on helppo jakaa nämä ohjeet somessa ystäville, jotka kaipaisivat tällaisia ohjeita. Kun maksutonta sisältöäni jaetaan, muistan, että sitä kaivataan jatkossakin.

Huomiseen! T. Maria

PS. Muistathan tehdä kaikki joulukalenterin venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Kehonhuollon joulukalenterin venytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Artikkeli julkaistu 1.12.2016. Päivitetty 1.12.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haluat varmaan maksutta kuukausittaisen Kehotuskirjeen, e-kirjoja ja oppaita sekä tuoreimmat kehonhuollon vinkit ja uutiset? Listalta voi erota milloin vain. PS. Inhoan spämmiä, joten sitä et saa.