Hartian venytys + video-ohje triggerpallolle

Asetu ennen hartian venytystä hyvään ja suoraan asentoon

Kun teet hartian venytystä syvävenytyksenä, tekniikka on pehmeä ja uloshengitys korostuu. Kokeile, mitä tapahtuu, jos et kiirehdi uloshengityksen jälkeen suoraan sisäänhengitykseen, vaan sallit pienen luonnollisen tauon. Muista kuunnella itseäsi kaikissa venytyksissä. Jos olet epävarma sopiiko niskan ja hartian venytys sinulle, kysy ensin lääkäriltä tai fysioterapeutilta.

   • Pidennä niska pitkäksi. Kurota oikean käden sormilla sivulle alaviistoon:img_7659
   • Kaarra kevyesti päätä vasemmalle pyöristäen niskaa ja hartiaa ylös:
   •  Jos haluat varioida tai tehostaa venytystä koukista käsi ja paina kyynärpäätä lattiaa kohti:img_7666
  • Voit halutessasi kevyesti ohjata vasemmalla kädellä päätä sopivaan kulmaan:hartian venytys on hyvä tehdä niin ette väännä kädellä

Pysy venytyksessä valintasi mukaan yhteensä n. 1-2 minuuttia ja toista toiselle puolelle.

Muista kuunnella tuntemuksiasi. Älä pakota kipua vasten, vaan keskity pitämään venytys sellaisena, että venytettävä alue voi rentoutua jokaisella hellittävällä uloshengityksellä.

Kokeile myös triggerpalloa, mikäli haluat kohdistaa käsittelyn tarkemmin kuin hartian venytyksessä on mahdollista tehdä.

Laita pallo seinän ja käsiteltävän kohdan väliin. Anna riittävästi painetta, jotta pallo pysyy paikallaan. Tunne saa olla epämiellyttävä, mutta pidä kipu niissä rajoissa, että voit rentoutella käsiteltävää aluetta. Nosta ja laske kättä ylös-alas vartalon sivulla. Pintafascia lukittuu paikalleen, ja syvemmät kudokset ovat pakotettuina liikkumaan pintaa vasten. Jos löydät kipupisteen. Anna painetta ja jää hengittelemään kipua rentoutellen.

Puuttuuko Sinulta vielä triggerpallo? Tästä pääset hankkimaan omasi tai tilaa kerralla edullisesti koko fasciapaketti.


PS. Muistathan tehdä kaikki venytykset varovasti ja omia rajoituksiasi kunnioitaen. Syvävenytykset ovat todella hyviä ja tehokkaita, mutta koska en ole henkilökohtaisesti paikan päällä ”valvomassa” venytystä, vastuu turvallisuudesta on itselläsi. Tee venytykset mielummin liian kevyesti, kuin varomattomasti. <3.

Julkaistu 30.11.2016, päivitetty 3.2.2019

Jos tämä on sinusta hauska ja hyödyllinen ohje, minulle olisi suuri apu siitä, että jakaisit tämän facebookissa. Huom! Jaa artikkeli vain jos oikeasti ajattelet, että sisältö voisi ilahduttaa fb-kavereitasi! Olen käyttänyt paljon tunteja ohjeiden laatimiseen, joten tulisin todella onnelliseksi siitä, kun mahdollisimman moni pääsisi näistä ohjeista nauttimaan. Tässä alapuolella on jakonappi, josta jako onnistuu näppärästi!

12 ajatusta kohteelle “Hartian venytys + video-ohje triggerpallolle

 1. Kiitos vaan . Päähän lähti happea enempi.

  1. Kiitos Maija-Liisa, mukava kuulla, että virkisti :D.

 2. Tämä venytys otetaan tänään taukoliikunnoissa testiin!

  1. Hienoa Elsi! Kerro ihmeessä sitten, miltä tuntui taukotuokion jälkeen :).

 3. Ai mikä ihana yllätys täältä löytyikään. Ihana Maria ja mulle just sopiva joulukalenteri. Halauksia ystäväiseni. Mun hartia ja kaulan sivu kiittää 🙂

  1. Ihanaa, että osui ja upposi ?. Haleja sinnekin ja terkut! Kannus ??

 4. Kiitos venyttelyohjeistasi minulle on ollut niistä todella paljon hyötyä.
  Myös bursiitti vaivani helpottui venyttely kylmähoidot ym. Ja sitten tilasin pallot kehonhuollosta ja kamman…tuplapallolla sain irrotettua istuinkyhmynkalvot ja voi mikä helpotus,lonkka ja pakaran puudutus loppui tyystin…olen kiitollinen.
  Hyvää joulunaikaa teille pikkuisen kanssa ja ihanaa uutta vuotta…ohjeitasi noudatan jatkossakin

  1. Mahtavaa kuulla Sointu, että sait avun! Kiitos, kun kirjoitit 💖. Sinne myös kaikin puolin mukavaa joulunaikaa ja suohan itsellesi paljon hyvää tulevana vuonna 👍

 5. Paljon kiitoksia haasteesta! 🙂 Minulle syvävenyttely on sen verran outoa, että ensimmäinen kerta oli melkoista hakemista. Pidin venytystä 2 minuuttia/puoli niin, että ensin minuutti käsi suorana sivulla ja toinen minuutti käsi koukussa kyynärpäätä lattiaa kohti painaen. Niskan pyöristymiseen ja hartian ylös nousemiseen en tullut kiinnittäneeksi huomiota. Tämän sai ilmeisesti tehdä kaksi kertaa viikossa? Tuntemuksista en osaa vielä oikein sanoa. Tuntuu kuin hengittäminen olisi hiukan muuttunut. 🙂

  1. Olepa hyvä! Hienoa kuulla, että olet ahkeroinut venytysten parissa. 1-2 kertaa viikossa on riittävä näille pidemmile venytyksille. Samoja liikkeitä voi toki tehdä lyhyempänä 30-45 sekuntia vaikka päivittäin.

 6. Vihdoinkin tiedän, mitä tehdä faskiapallollani! Ikijumi lavan päällä hellitti ja koko lapa on ihan eri tuntuinen.

  1. Loistavaa Maru! Ihanaa, että jaoit kokemuksesi. Ehkä joka muukin rohkaistuu kokeilemaan <3. Ps. Saanko napata kommenttisi markkinointiin ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *